PUBLICITAT

España agafa les regnes del FC Andorra per «garantir el dia a dia»

  • L'empresari pagarà les nòmines «dels 2 o 3 primers mesos» sent el cap visible de la nova junta gestora
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
España, al centre, entre socis i membres del seu grup de treball, ahir Foto: TONY LARA

La nova junta gestora que va agafar des d'ahir el FC Andorra després de la decisió unànime de l'Assemblea General Extraordinària estarà presidida per l'empresari Lluís España, que ahir es va comprometre davant de la vintena de socis que hi van assistir –en són un centenar– a «garantir el dia a dia» de l'equip de futbol, del qual va dir que pagaria «les nòmines dels dos o tres primers mesos», així com àrbitres, xandalls, pilotes i autobusos que facin falta pel funcionament a la Primera Catalana i els diners que es deuen a la Federació Catalana abans del dia 4. Tot de la seva butxaca. España estarà acompanyat a la junta gestora, que ocupa ara el lloc de la junta sortint per a descans de François Moliné, per homes de futbol com Alfredo Zunzarren i Chato Marín, el polític «i amant de l'esport», segons va dir, Bruno Bartolomé, a més d'una secretaria. També hi serà, però no a la junta, Sisco Valverde, en el vessant d'assessorament esportiu.

L'Assemblea d'ahir al vespre va ser ràpida perquè en definitiva la cosa estava clara: uns volien marxar i els altres entrar. Així doncs, el president de la junta demolida, François Moliné, va demanar la votació perquè ell i el seu equip –o el que quedava d'ell– marxessin, i després va demanar aprovar o no si les dues terceres parts dels socis volien que entrés la nova junta gestora encapçalada per l'empresari Lluís España. Com que aquí tot va anar rodat, España i el seu equip va pujar a l'escenari, on es va assegurar que la intenció era «portar el club com un negoci, és a dir que no es pot gastar més del que hi ha», segons va resumir el Chato Marín. «No ens volem quedar, sinó que volem salvar el club», hi va afegir España, tot i afirmar que, si es convoquen eleccions en un futur, «volem presentar-nos». Les eleccions, si no es fan anticipades, seran d'aquí a tres anys.

Però aquest tema, segons es dedueix per les paraules de Bruno Bartolomé, no és una qüestió «urgent», sinó «important», i el que va davant és la urgència de mantenir viva l'entitat, tal com va afirmar. Això és respectar els sous dels jugadors, que el 95% de la plantilla sigui andorrana, que es comenci de zero la part esportiva, que l'Andorra jugui en un camp que sigui d'ell i, en el futur, en Tercera Divisió –«per estar com estàvem, millor desaparèixer», va dir Sisco Valverde, tot afegint que amb «tot el respecte per a clubs com el Ponts o altres, l'Andorra no pot jugar-hi contra equips així»–. En aquest punt, el soci Lluís Rodríguez va manifestar que el club hauria de demanar al Govern que es pogués convertir en Societat Anònima, tot i que la Llei de l'Esport, ara per ara, ho impedeix. La junta gestora, això sí, es va comprometre a insistir davant del Govern per aquesta qüestió.

En el bombardeig d'idees, Toni Lima, referent futbolístic de fa no massa, va dir la seva. Primer un atac als que marxen: «Irresponsables i incompetents». I després ànims als qui entren i un missatge: «Si la Federació i la Lliga Nacional són el que són ara, és gràcies a l'Andorra». Dit això afegint-hi el seu malestar «per no veure entre els presents el president de la Federació», Toni Giribet, perquè es considera que la sort del club és, en definitiva, la sort de la selecció nacional.

EL FUTBOL SALA / El soci Carles Riba, «amant del futbol» però vinculat al futbol sala de tota la vida, va reclamar atenció per a aquest esport, que sempre ha estat part de l'entitat i que ara no existeix. La seva reivindicació de formar un equip encara que fos en l'última categoria de Lleida va entrar en els problemes catalogats per la junta gestora com a «importants», però no en el d'«urgents», amb la qual cosa es va quedar en un condicional: «Si l'any vinent va bé, podríem fer un equip en regional de nens, però ha d'haver-hi cèntims», va respondre España.

POSSIBLES PATROCINIS / En finalitzar l'assemblea, Lluís España va manifestar que treballava per tancar patrocinadors per lluir en les samarretes. Va assegurar que en té, d'ofertes, empreses andorranes i sobretot bancs. «Els pròxims dies hem d'anar tancant això», va dir, tot afegint que qui més pagui, més espai tindrà.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT