PUBLICITAT

Els urgellencs encoratgen la Via Catalana amb una cadena humana

  • L'assaig de la reivindicació del proper 11 de setembre és un èxit de participació
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
La cadena humana a la Seu Foto: AJUNTAMENT DE LA SEU

L'Assemblea Nacional Catalana (ACN) calcula que un miler de veïns de la comarca es mobilitzaran l'Onze de Setembre, després de l'èxit de participació que va tenir l'assaig de dilluns passat, segons va informar Ràdio Seu. I és que la Cadena Humana organitzada per l'ANC de l'Alt Urgell es va convertir en un dels actes més concorreguts de la Festa Major.

Tot i no figurar en el programa de la celebració, centenars de persones es van congregar dilluns passat a la tarda al carrer Sant Ot i l'avinguda Pau Claris per expressar el suport a la Via Catalana prevista per l'Onze de Setembre. L'afluència de veïns, alguns vinguts d'altres poblacions de la comarca, va permetre que la cadena encerclés tot el centre neuràlgic de la Seu, amb gent a banda i banda del carrer, molts d'ells amb estelades, samarretes, barretines i d'altres símbols reivindicatius.

L'acte es va tancar amb el cant dels Segadors i amb crits a favor de la independència de Catalunya. Mentre s'estructurava la cadena, Carles Ripoll, portaveu de l'ANC Alt Urgell, va fer una última crida perquè la gent s'apunti a la Via Catalana, que ja té més de 300.000 inscrits. Ripoll va demanar que «si hi ha persones que s'hi volen sumar, que ho facin als trams de les Terres de l'Ebre», perquè és on fa falta més gent. L'ANC assegura que per la Diada hi haurà una alta mobilització de l'Alt Urgell, que xifren en unes 1.000 persones. Una quantitat elevada tenint en compte la demografia de la comarca, de poc més de 20.000 habitants. L'entitat té inscrites més de 600 persones per al tram assignat a Vallirana, però tenen constància que molta més gent hi anirà per lliure, perquè tenen familiars o segona residència a la comarca.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, també va donar suport a l'assaig. Batalla creu que «iniciatives com la Via Catalana, nascudes de la societat civil, demostren la demanda latent de més democràcia i de la celebració d'una consulta». L'Assemblea Nacional Catalana va instal·lar una parada en què els assistents es podien adherir a la campanya Signa un vot per la independència, per demanar oficialment a les institucions la convocatòria d'un referèndum i en últim extrem, en cas que l'Estat espanyol la prohibeixi, promoure una Declaració Unilateral d'Independència. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT