PUBLICITAT

Ball de matí, burros de tarda

  • Alguns valents s'atreveixen a desafiar la força dels ases en el marc de la festa de Santa Coloma
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Una nena muntada sobre un burro, ahir a Santa Coloma Foto: ÀLEX LARA

Dia de festa grossa a Santa Coloma i de múltiples activitats. Pel matí els protagonistes principals van ser els padrins de la parròquia, que van trobar-se per ballar a la plaça Major el tradicional contrapàs i sardanes. Tampoc va faltar la proclamació de la nova fadrina major i una concorreguda arrossada popular.

Després del ball del Contrpàs la cònsol de la parròquia, Rosa Ferrer, va fer l'acte de lliurament del garrot i la banda a la nova fadrina major del grup de ball de la Casa Pairal d'Andorra la Vella. La fadrina major del 2012-2013, Maria Fernández, va traspassar el garrot i la banda a Consol Pons, la fundadora i degana del grup de ball, i nova fadrina major.

En aquesta ocasió la cònsol va voler dedicar unes paraules especials a les antigues balladores Ramona Marsinyach i Montserrat Pau, que tot i que ja no podran participar al ball s'ha decidit afegir els seus noms al garrot.

Als diversos actes de la festa, a més de la cònsol, hi van participar també el cònsol menor, Jordi Minguillón, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, el conseller d'Urbanisme, Eron Estany, la consellera de Finances, Maika Nin, el conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes, i el conseller d'Esports i Joventut, Marc Pons.

I alguns d'ells van ser presents a la tarda a la burricada. En un tancat de la Borda Mateu una desena d'asses van fer les delícies dels més menuts, i també dels més grans. Hi ha havia dos tipus d'ases, uns més petits i mansos per als infants i uns menys governables per a aquells adults que no tenien por d'arriscar-se a acabar per terra. L'activitat va aplegar a una vuitantena de persones

El propietari dels animals, Robert Samà, va explicar que els ases destinats a el que va anomenar el rodeo, «més que res són ases que no es deixen pujar i enlloc de sacrificar-los doncs els dediquem a això». Samà va dir a l'ANA que l'objectiu «consisteix en pujar-se i aguantar».

Samà va defensar també que durant aquest espectacle no es maltracta als animals i que l'objectiu és «passar una tarda divertida sense maltractar». «Aquí no es maltracta res, a més a més poden venir a veure-ho i fa molts anys que ho fem», va afegir.

La burricada va compartir cartella amb d'altres activitats de tarda de la festa major com el concurs de botifarra i el ball de tarda.

Tot i que aquest any la Festa Major ha vingut acompanyada per les petites inundacions que hi va haver aquest dissabte, Ferrer va assegurar ahir que durant la festa «ningú s'ha queixat», ja que la gent «està contenta pel nou aparcament, la millora dels entorns de l'església i el projecte de posar en valor el poble». Tot i això va reconèixer que aquest any «hi ha més aigua de l'habitual i les capes freàtiques estan saturades».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT