PUBLICITAT

El pàrquing d'Enclar impulsa l'embelliment de Santa Coloma

  • La cònsol Ferrer inaugura aquest nou equipament
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La cònsol major d'Andorra la Vella talla la cinta a l'entrada de l'equipament Foto: ANA/M.J.

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va inaugurat dissabte l'aparcament d'Enclar a Santa Coloma, en el marc de les actuacions del comú per tal d'embellir la zona. La millora dels entorns de l'església de Santa Coloma inclou, a més de l'aparcament, que té una quarantena de places per a vehicles, un punt d'informació i l'arranjament i embelliment d'un camí d'accés des de l'aparcament fins a l'església romànica de Santa Coloma.

Ferrer va explicar que aquest nou equipament s'emmarca dins del projecte del comú de crear un itinerari turístic i cultural a l'entorn de Santa Coloma, que tal i com va recordat «és un entorn molt reduït on tenim gran varietat d'arquitectura que ens demostra la història d'Andorra».

«El que hem inaugurat és de fet l'inici de tot el projecte perquè aquí hi és l'aparcament i una zona enjardinada per accedir a l'església de Santa Coloma que és un dels monuments romànics més interessats i més macos de tot el Pirineu», va dir Ferrer.

La cònsol va destacar que a la zona es concentren el jaciment de la Margineda, la torre dels russos, el pont de la Margineda, la Balma i un forn de calç, a més dels diferents ponts, des del romànic fins al de Madrid. Durant la inauguració mossèn Ramon Sàrries va beneir el nou aparcament.

«Aquest és el projecte del comú de la capital que estem treballant per dotar de continguts, acabar de preparar els recorreguts, acabar d'habilitar bé els camins i fer tot un recorregut turístic i cultural que podem oferir des del poble de Santa Coloma», va manifestar Ferrer, informa l'ANA.

Malgrat la cònsol major va explicar que encara no hi ha dates fixades per poder presentar el projecte, Ferrer espera que l'any vinent «ja estigui tot en marxa». Ferrer però va parlat de «punts negres» al recorregut, com ara la Roureda del Malreu, que uneix Santa Coloma i la Margineda, i que «s'ha d'arreglar».

Pel que fa a l'aparcament d'Enclar, la cònsol major va assenyalar que dota de places d'aparcament una zona que en demandava i que a més suposa la incorporació d'un nou espai per dur a terme activitats a la vila de Santa Coloma.

«Aquest dissabte es farà el ball de Nit a l'aparcament i és un espai més en el qual es podran fer activitats, un tipus d'equipament del que aquí a Santa Coloma anàvem mancats», va afirmar.

Inversió /El cost total dels treballs per part del comú han estat d'uns 85.000 euros mentre que el Govern ha costejat els treballs de la voravia.

A l'acte d'inauguració també hi van assistir el cònsol menor de la parròquia, Jordi Minguillon, la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, el conseller de Medi Ambient, Jordi Cabanes, el conseller d'Esports i Joventut, Marc Pons, la consellera de Finances, Maika Nin, el conseller de Serveis Públics i Urbanisme, Eron Estany, el conseller de Circulació, Manel Bal i el president del Grup Parlamentari Mixt, Jaume Bartumeu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT