PUBLICITAT

Gala Perfumeries negocia la venda de les seves botigues espanyoles

  • La firma Bodybell, de les principals del sector al país veí, és la més ben posicionada per quedar-se amb el negoci
C. G. / J. R. B.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'interior d'una de les botigues que Gala té al Principat Foto: ONA MORANTE

La cadena andorrana Gala Perfumeries, una de les empreses amb més tradició al país, està negociant la venda de la totalitat de les seves botigues ubicades en territori espanyol. L'operació implicaria centrar-se exclusivament en les gairebé 30 botigues que té repartides pel Principat.

A dia d'avui, la firma més ben posicionada per quedar-se amb els establiments que Gala té a Espanya és la cadena Bodybell. Es tracta d'una de les empreses espanyoles del sector amb més pes al país veí, la qual es troba en ple procés d'expansió. De moment les negociacions encara no estan tancades però tot apunta que s'encaminen a bon port.

De fet, totes dues firmes ja han realitzat col·laboracions els darrers mesos, en les quals s'hi han vist implicades sis botigues espanyoles de Gala. I és que algunes de les perfumeries que fins ara tenia la firma andorrana ja les gestiona la cadena Bodybell. És el cas, per exemple, de l'establiment que Gala tenia a la localitat madrilenya de Colmenar Viejo, o la que hi havia a la de la Plaza del Norte, a San Sebastián de los Reyes.

Gala Perfumeries ha arribat a tenir fins a 45 establiments en territori espanyol, a ciutats com a Barcelona, Madrid, Badalona, Jerez de la Frontera o Santa Cruz de Tenerife, tal i com informa la seva pàgina web –que actualment es troba en procés de renovació. La superfície comercial total de Gala a Espanya supera els 9.100 metres quadrats.

Si finalment es concreten les negociacions, Gala Perfumeries se centrarà en exclusiva al negoci andorrà, tornant als seus orígens. Concretament, disposa de sis botigues a Andorra la Vella –on també hi ha la seu central de l'empresa, a la Plaça de la Rotonda–, 14 a la parròquia d'Encamp –gairebé la totalitat al Pas de la Casa, per la tradició francesa de comprar a perfumeries andorranes–, cinc a Escaldes-Engordany i una a la Massana.

18 anys de negoci A ESPANYA / Gala Perfumeries va néixer a Andorra l'any 1981 després d'adquirir una cadena nacional. Va aterrar a Espanya l'any 1995, com un projecte petit, però la bonança econòmica va permetre la seva expansió per tot el territori veí.

Entre els anys 2009 i 2011, però, i afectada per la conjuntura econòmica, es va veure obligada a tancar una dotzena d'establiments a Espanya. Paral·lelament, va registrar una única obertura, la de la botiga de Jerez de la Frontera.

Gala Perfumeries va tancar l'exercici del 2011 amb unes vendes que van sumar 45,69 milions d'euros, i un tancament anual positiu de 20.000 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT