PUBLICITAT

Els residents catalans es mobilitzen pel dret a decidir

  • Entre les iniciatives, una cadena humana el proper 10 de setembre a la plaça del Poble de la capital
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Web de ?Catalans a Andorra' a Facebook Foto: CATALANS A ANDORRA

Diferents iniciatives individuals busquen aplegar els catalans residents al país que siguin simpatitzants amb el procés cap a la independència encetat pel govern de Catalunya. D'una banda una proposta popular pretén convocar una cadena humana el 10 de setembre a les 19.30h. Un dels llocs proposats pels convocants, que ja disposen d'una plana de Facebook amb el nom de Catalans a Andorra, seria la plaça del Poble i es faria un acte similar al que ha proposat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), anomenat Via catalana cap a la independència. Precisament una altra iniciativa, liderada per Manel Urindar, vol constituir una secció territorial exterior de l'ANC, a imatge del que han fet residents catalans a altres països, per a la qual cosa ja disposen dels socis mínims necessaris i estan en converses amb els coordinadors nacionals de l'ANC.

Els residents catalans que busquin associar-se de manera informal i, entre altres iniciatives, donar suport als actes convocats a Catalunya pel dret a decidir disposen ja d'un lloc on aplegar-se, una pàgina de Facebook amb el nom Catalans a Andorra.

diferents propostes/ Una de les primeres iniciatives que han proposat els usuaris més actius de la pàgina és la de convocar una cadena humana a imatge de l'organitzada a Catalunya per l'ANC amb el nom de Via catalana cap a la independència. Encara no s'ha concretat, però la data proposada per l'acte és el 10 de setembre a dos quarts de vuit del vespre, amb la intenció de no interferir amb els autobusos que es noliejaran a l'Alt Urgell per portar els participants a la cadena que se celebrarà al litoral català la Diada nacional de Catalunya (l'11 de setembre) i a la que molts residents ja s'han inscrit, tot i que a Andorra no és festiu.

Una altra iniciativa, la liderada per Urindar, busca constituir una secció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana al país que, a més, «es pugui coordinar amb la de l'Alt Urgell, molt activa i nombrosa» vaindicar. Urindar considera que a Andorra «la gent entén que un país petit pugui ser independent» i que troba a faltar un «instrument per coordinar els residents catalans independentistes». De moment, ell ja ha aplegat el nombre mínim de socis que l'ANC demana per establir una nova assemblea territorial i està a l'espera que s'engegui el procés per reconèixer la secció d'Andorra. Fins i tot ha creat una adreça de correu electrònic per tots aquells que també estiguin interessats a formar-ne part: [email protected]. Urindar entén que aquest procés «no és una cosa que tingui a veure amb Andorra, sinó amb els catalans que hi resideixen».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT