PUBLICITAT

Purito: «Crec que ja em mereixo guanyar una gran volta»

  • La Vuelta a Espanya més dura dels últims anys s'inicia a Galícia amb una crono per equips
EL PERIÒDIC
CAMBADOS

Periodic
Purito, a Escaldes-Engordany a principis d'agost, quan va estar preparant la cursa espanyola al Principat Foto: ÀLEX LARA

Aquesta tarda comença la Vuelta a Espanya a Vilanova de Arousa amb una crono per equips de 27,4km. Sobre el paper, 11 finals en alt, i un d'ells a Andorra, a Canòlich –per als espanyols, Coll de la Gallina–, el 7 de setembre, amb el resident Joaquim Purito Rodriguez entre els candidats al triomf final i també en la jornada del Principat. El corredor del Katusha es presenta a aquesta cita amb la clara intenció d'aconseguir la victòria final, després de ser tercer al passat Tour de França. «Crec que ja em mereixo guanyar una gran volta», va dir ahir en la roda de premsa prèvia a la cursa.

Purito apel·la al seu esperit combatiu per ser al capdavant de la classificació general, tot i que no amaga que serà una Vuelta «molt igualada», i espera que arribi la seva ocasió de pujar a l'esgraó més alt d'una gran volta, després de ser al podi de les tres més prestigioses (Giro, Tour i Vuelta), i fins i tot gairebé tocar amb els dits el triomf com va passar al Giro del 2012 quan va ser segon: «He estat en bastants podis i vull guanyar una gran, per això lluitaré molt dur fins el final de la meva carrera per aconseguir-ho». Ser tercer a París va ser per ell «una motivació més» de cara a aquesta Vuelta, i hi arriba amb moltes ganes: «Sóc un corredor que em pressiono molt, m'agrada disputar-ho tot».

Si parla de favorits assegura que de sortida són «molts», però concreta en «Alejandro Valverde, Samuel Sánchez, Ivan Basso, Vincenzo Nibali i després algú que sempre se li acaba per donar una oportunitat d'agafar galons ens ho posa molt difícil». El que Purito té clar és que, nom per nom, «no hi ha cap que sobresurti com passava al Tour amb Froome». Sí que és cert que s'ha parlat molt de Nibali com un home una mica per sobre pel que va demostrar al passat Giro d'Itàlia, on va vèncer, però sobretot perquè l'italià de l'Astanà ha descansat i no ha corregut el Tour. «S'haurà de veure com arriba ell», va dir Purito sobre Nibali, tot reconeixent que en el Tour «els que vam lluitar per la general vam patir moltíssim». Amb tot, Purito confirma que arriba a la Vuelta en bon estat: «En l'última setmana m'he trobat bastant bé i espero no patir una davallada».

Pel que fa al recorregut, destaca els «11 finals en alt i tres o quatre etapes molt dures», però afirma que «no sabria dir» quina és l'etapa reina: «Les d'Andorra, Sierra Nevada, França o Angliru són súper dures, i per això des del primer dia has d'estar a tope».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT