PUBLICITAT

La Policia de proximitat serà una realitat l'estiu de l'any que ve

  • Els recursos del cos s'optimitzaran amb la contractació de 20 agents més, prevista aquesta tardor
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una patrulla fa la ronda per una cèntrica avinguda comercial. Foto: TONY LARA

El servei de Policia de proximitat serà una realitat l'estiu de l'any que ve, segons va anunciar el ministre d'Interior, Xavier Espot, en una entrevista a l'ANA. «Les noves contractacions permetran donar un nou impuls a àrees com la de proximitat ciutadana que havia quedat menys reforçada últimament», va explicar Espot, que va matisar però: «Això no vol dir que la vintena d'agents que s'incorporaran al cos es destinin a aquesta àrea, sinó que segons el que convingui es podrà fer la mobilitat necessària per reforçar les patrulles». Les noves contractacions també serviran per respondre als compromisos internacionals contrets que exigeixen una feina addicional a la Policia, com ara la lluita contra la falsificació de moneda.

Dotació i concurs / En la darrera sessió del Consell de Ministres del juliol passat, el Govern va aprovar una modificació de la Llei del pressupost del 2013 que permetrà treure un concurs públic, a la tardor, per contractar una vintena d'agents de Policia. Això es va decidir després de fer una auditoria interna al cos i constatar la necessitat d'incrementar-ne els efectius. Tot i que el concurs es preveu per a la tardor, els agents hauran de fer una formació i per tant les incorporacions es podrien fer efectives a l'estiu del 2014.

Un cop es pugui comptar amb aquests nous agents hi haurà una reorganització interna. La principal àrea a reforçar serà la de seguretat pública i proximitat ciutadana, és a dir, les patrulles de carrer que «són les que estan més en contacte amb la ciutadania i on és més visible el servei públic» va argumentar Espot. De fet, tots els comuns havien coincidit en demanar que es tornés a reactivar la policia de proximitat, i així ho van comunicar en una reunió de cònsols. Tot i així, Espot va assegurar que «no s'havia aparcat aquesta àrea, però que a causa de les jubilacions i les baixes que s'han anat donant en els darrers anys i que no s'han pogut cobrir, s'havia intentat mantenir amb menys recursos». El ministre, va puntualitzar però, que «això no vol dir que les noves incorporacions es destinin exclusivament a aquesta àrea, sinó que un cop hagin fet la formació es mirarà a quina àrea encaixen millor i quina mobilitat interna cal».

Per al ministre és evident que si hi ha policies d'altres àrees que s'adaptin millor a l'àrea de proximitat «es podran moure i posar-ne d'altres a les seves antigues àrees» va afegir. Les noves contractacions també serviran per donar impuls a altres divisions que «també han de tenir atenció preferent i prioritària i que per tant, també requeriran més recursos» va avançar Espot. Així mateix, també va assenyalar que caldrà dedicar una part de personal «als compromisos internacionals contrets i les obligacions que imposen determinats organismes internacionals que ens fan destinar policies a matèries que fins ara no eren de la nostra competència». Alguns d'aquestes divisions especialitzades s'obriran per l'entrada en vigor de l'acord monetari i l'encunyament d'euros andorrans, que exigeix especialistes per evitar i lluitar contra la falsificació d'aquesta moneda.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT