PUBLICITAT

Neteja postvacacional

  • Una cinquantena de treballadors de Saetde enceten la temporada amb una jornada dedicada a treure la brossa acumulada a les pistes
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Dos treballadors de Saetde netegen les pistes, ahir Foto: GRANDVALIRA

Toca posar-se a la feina un cop finalitzades les vacances. I en el cas dels treballadors de Grandvalira-Saetde, ahir tocava posar-se el mono de treball. Les condicions meteorològiques havien fet impossible fins ara la neteja de la brossa que s'acumula a les pistes i als seus vorals durant la temporada d'hivern. Al juny, a causa de l'acumulació de neu, i a principis d'agost, per les precipitacions constants, havien retardat aquesta acció. Però la temporada d'hivern comença a tirar-se-li a sobre a Grandvalira.

Van ser al voltant d'una cinquantena de treballadors de Saetde, dividits en set grups, els que van convertir-se per un dia en escombriaires de pistes. També hi havia personal d'oficina, ja que es va voler tractar la jornada de neteja com una trobada empresarial. Però res d'activitats d'oci o de barbacoes, una trobada empresarial de treball. Equipats amb una bossa de brossa cadascú, i escortats pels 4x4, els treballadors es van passar el matí i bona part de la tarda traient brossa de la zona que va del Pas de la Casa fins al Funicamp.

Tal i com va explicar Philippe Borel, director tècnic de Grandvalira-Saetde, van retirar de tot: ampolles de plàstic i llaunes de beguda sobretot, però també vidres, ferro d'obra i fustes, com una taula, i d'altres elements curiosos com una sabata.

Borrel va explicar que a les pistes troben sobretot brossa domèstica –restes de productes de menjar o plàstics, per exemple– mentre que és a les zones més properes a la carretera on surten les principals sorpreses, com la sabata o la taula. «No sabem si és perquè la gent ho tira des del cotxe o perquè la neu ho arrossega fins aquí», va manifestar.

En qualsevol cas, tota la brossa recollida ahir va ser traslladada als contenidors de Grau Roig, on va ser separada per tipologia de residus.

Aquesta activitat ja fa dos anys que s'organitza a Saetde, i tenint en compte la quantitat de brossa que es recull, Borel no descarta realitzar-la més d'una vegada per estiu. Els resultats són embellidors: «Es nota moltíssim, veu una muntanya més sanejada», va assegurar el director tècnic.

Els propers dies se seguirà treballant per netejar tota la zona de pistes. I és que en res tornaran les nevades i tot quedarà amagat. La temporada està a tocar. I la brossa, des d'ahir, lluny del blanc de la neu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT