PUBLICITAT

Les proves confirmen l'origen de la fuita de fuel a Soldeu

  • El vessament del gasoil prové del dipòsit de l'edifici Fontargent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

les proves d'estanquitat van confirmar que el vessament d'hidrocarbur del passat dijous 15 d'agost prové del dipòsit de l'edifici Fontargent. El Govern va emetre un comunicat en el qual assenyala que ara es procedirà a avaluar la quantitat de litres vessats al medi i que es farà el corresponent requeriment al causant de la fuita perquè realitzi un diagnòstic de la situació, un estudi d'avaluació de risc, un pla de vigilància i un possible estudi d'objectius de descontaminació.

L'executiu també va explicar que les mesures preventives de buidatge del dipòsit realitzades pels tècnics d'Indústria la setmana passada van minimitzar l'impacte d'aquest vessament. Aquesta acció va permetre que la quantitat d'hidrocarbur dipositada al medi hagi anat minvant en el decurs d'aquests dies.

L'hidrocarbur va sortir a la superfície a la zona de camps de l'entrada sud del poble. A la zona es van desplaçar en un primer moment diferents tècnics i inspectors dels departaments de Medi Ambient i del departament d'Indústria, així com el cos de Bombers. Els tècnics segueixen treballant encara en les mesures de recuperació i descontaminació del terreny, mentre que el Govern procedirà a l'obertura d'un expedient informatiu als responsables del dipòsit de l'edifici Fontargent causant del dany.

Cal recordar que el dissabte 10 d'agost també es va produir un vessament de fuel en una estació de servei del Port d'Envalira com a conseqüència d'una fuita al dipòsit de gasoil de locomoció. En total van ser 24.000 els litres d'hidrocarbur que es van vessar.En aquest cas, també Govern ha obert expedient.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT