PUBLICITAT

Organyà invertirà 150.000 euros a l'església de Santa Maria

  • Una il·luminació nova, calefacció i acabar els revestiments són les obres més importants
EL PERIÒDIC
ORGANYÀ

Periodic
Fiol ensenya les pintures romàniques que s'han trobat a l'absis, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

L'ajuntament d'Organyà invertirà 150.000 euros en rehabilitar l'interior de l'església de Santa Maria. L'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol, ha explicat que la reforma es pot tirar endavant mitjançant els fons estructurals europeus Leader, fons de l'IEI, de la parròquia i dels feligresos. Les obres serviran per fer una enllumenat i instal·lació elèctrica nova, posar calefacció, acabar els revestiments interiors del temple i pintar-lo. Aquestes obres posaran punt i final a una sèrie de millores que es van començar a fer als anys 90 amb petites actuacions i que han donat com a resultat una millora integral del temple.

Després de més de deu anys d'obres i millores a la Col·legiata de Santa Maria d'Organyà aquestes estan a punt d'arribar al seu punt i final. Aquesta última fase que donarà un nou enllumenat que permetrà «captar millor els espais i volums del temple» millorarà també la funcionalitat i comoditat de l'església, amb una nova calefacció, i serà «un espai adequat per a la litúrgia i els oficis», informa l'ACN.

Acabar els interiors de la nau de l'església de Santa Maria d'Organyà «era un deute que teníem amb els feligresos» ha manifestat l'alcalde d'Organyà, Antoni Fiol. En aquest sentit Fiol ha dit que «després de la millora de la coberta i de fer un espai visitable a sota teulat hem de millorar la comoditat i confort dels usuaris del temple».

Les obres també serviran per ubicar i ressaltar unes restes de pintures romàniques del segle XII que es troben a l'absis de l'església. Fiol ha manifestat que «ara es restablirà l'absis per tal de donar context a aquestes restes de pintures que es vegin on estaven i a que corresponen».

Les obres es durant a terme gràcies a l'aportació de 85.000 euros dels fons Leader, uns altres 15.000 de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), les aportacions de parròquia i dels feligresos, un total de 150.000 euros. En aquests anys d'obres s'ha invertit gairebé un milió i mig d'euros en la reforma i consolidació de l'església de Santa Maria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT