PUBLICITAT

Kedadouche proposa l'espectacle de Jarre a Turisme per al 2014

  • L'ambaixador francès va entrevistar-se fa dos mesos amb Camp per concretar el projecte
  • L'equip tècnic i la filla del músic van viatjar a Andorra per avaluar-ne les possibilitats
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El compositor francès durant el 49è Festival Internacional de Carthage, a Tunísia Foto: REUTERS / ANIS MILI

El músic francès Jean-Michel Jarre capitalitzarà el programa cultural de l'Ambaixada de França a Andorra el 2014. L'ambaixador, Zaïr Kedadouche va explicar ahir que «és un projecte que vaig presentar, juntament amb l'staff del músic, al ministre de Turisme, Francesc Camp, fa un parell de mesos». I va afegir que «la seva filla» –la filla del músic– «es va enamorar d'Andorra, va trobar el país i els paisatges extraordinaris».

Kedadouche es va mostrar molt optimista de cara a la possible programació d'un espectacle de gran format, amb tres representacions emplaçades en tres dies, i que podria ser l'opció de gran format per a l'estiu que ve. «El seu equip tècnic ja s'ha desplaçat al Principat per avaluar-ne les possibilitats, ara falta que la proposta també agradi a Jarre». Segons l'ambaixador, els tècnics van fer la prospecció dels possibles escenaris que podrien convenir a l'espectacle del compositor, guru de la música electrònica, que sol produir-se en espectacles que combinen el so i la llum amb efectes molt especials.

Kedadouche creu que el fet que Jarre sigui ambaixador per a la preservació del medi ambient de la Unesco, juga també a favor d'Andorra. I va reiterar que «és factible de cara al 2014 que pugui venir». De moment, va admetre que «el problema és el finançament, és un espectacle que costa diners però, ja hem començat una roda de contactes per poder-lo portar». Amb tot, va matisar que «seria una bona cosa per a Andorra, també per apropar-la al públic francès, per al qual Andorra encara és una gran desconeguda». Kedadouche es va mostrar molt satisfet de la programació cultural de l'ambaixada d'aquest any, així com del fet que els intercanvis culturals entre Andorra i la República hagin estat inclosos en el conveni d'Educació que la ministra d'Educació Roser Suñé va firmar fa uns mesos a Paris. L'ambaixador es va felicitar de les novetats que aporta l'última revisió del conveni d'Educació –renovable cada 10 anys amb el Govern francès– i que aquesta vegada inclou la divulgació de la cultura francesa per primera vegada. A més també va remarcar el fet que «permetrà establir passarel·les perquè els professors de l'Escola Andorrana puguin exercir en el sistema francès, i els professors del sistema francès puguin exercir en el sistema andorrà». Kedadouche va insistir en que els intercanvis, tant culturals com en educació, són fonamentals per preservar els lligams històrics que uneixen Andorra i França, i també «d'alguna manera la identitat andorrana», encara que va precisar «són els andorrans que ho han de dir». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT