PUBLICITAT

El Festival internacional d'orgue augmenta un 20% la seva afluència

  • Les col·lectes dels concerts han recollit 1.700 euros per fins solidaris
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Sartori, durant el seu concert. Foto: ANA / D. P.

El 14è Festival internacional d'orgue del d'Andorra, organitzat per l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà, ha clos aquesta setmana amb un balanç molt positiu d'afluència. Concretament, el certamen ha augmentat un 20% el nombre d'assistents respecte a l'edició del 2012. Així, els quatre concerts del Festival han aplegat un total de 550 persones.

Els organitzadors van informar ahir que a través de les donacions voluntàries fetes en les col·lectes dels diversos concerts, s'ha recollit la quantitat de 1.692 euros, que es distribuiran a les entitats assignades en cada cas.

La programació dels tres primers concerts va reflectir l'evolució de la història de la música per a orgue. El primer va estar dedicat a la música espanyola i les seves influències a l'Europa dels segles XVI i XVII, amb l'organista italiana Elena Sartori a l'orgue ibèric de la Massana. El segon concert va centrar l'atenció en els segles XVIII i XIX del repertori italià i francès, amb l'organista Matteo Golizio. El tercer, a càrrec de Pierre Thimus, va presentar la música belga i francesa dels segles XIX i XX.

Pel que fa al quart concert, els organitzadors van destacar la col·laboració de l'ONCA per primera vegada en el festival, acompanyant l'organista Josep Vicent Giner. El programa ofert va estar dedicat als concerts per a orgue de G. F. Händel.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT