PUBLICITAT

Castell-Llebre de Peramola tanca 'Parlem de Formatge'

EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Un dels tastos que s'han fet en el marc del cicle ?Parlem de Formatge' Foto: EL PERIÒDIC

Demà tindrà lloc la tercera i darrera sessió del cicle gastronòmic Parlem de Formatge que protagonitzarà la formatgeria artesana Castell-Llebre del mestre artesà Fermí Tordesillas.

En aquesta sessió, que s'iniciarà a les vuit del vespre a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, els participants coneixeran la història de la formatgeria, així com es porta a terme l'elaboració i les característiques del formatge fresc, els curats i el tupí. A més, es faran tastos comentats dels productes de Castell-llebre com el brossat, el fresc, el madurat llet crua i pasteuritzada, tupí i el de quallada làctica.

Cal remarcar que per a poder participar en aquesta darrera sessió del Parlem de Formatge cal treure el tiquet prèviament a l'Espai Ermengol per vuit euros. El preu del tiquet el mateix dia de la sessió és de 10 euros.

L'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu ha organitzat també aquest estiu aquesta proposta cultural i alhora agroalimentària que sota el títol Parlem de Formatge ha tingut com a objectiu difondre la cultura pirinenca, així com el coneixement de les característiques i producció del formatge com a part d'aquesta.

Parlem de Formatge ha englobat un seguit de tastos comentats de formatge que han anat a càrrec dels propis formatgers o d'altres professionals vinculats amb el món del formatge. El formatge ha esdevingut l'element principal del tast que s'ha acompanyat de vins, pa i melmelades. Cada formatger ha anat presentant els seus productes en una sessió de tast guiat obert tant als visitants com als propis urgellencs.

L'objectiu d'aquestes sessions és que els assistents, a part de degustar formatge, puguin ampliar els coneixement d'aquest producte agroalimentari per poder-li donar el valor afegit que es mereix. En aquesta proposta hi han pres part la Cooperativa Cadí de la Seu d'Urgell, la formatgeria Serrat Gros d'Ossera, la formatgeria Mas d'Eroles d'Adrall i la formatgeria L'Oliva d'Oliana.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT