PUBLICITAT

L'Airtrekk vola alt

  • Unes 80.000 persones han provat l'atracció el seu primer any H Va costar un milió d'euros
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Diverses persones a l'Airtrek, aquest estiu Foto: TONY LARA

Un any i un mes després de la seva posada en funcionament, l'atracció Airtrekk de Naturlàndia ja es pot definir en xifres. El giny, format per diversos circuits de cordes a diferents nivells d'alçada, ha tingut una afluència de 80.000 persones des del juliol de l'any passat. Són números que suposen un augment considerable de les previsions inicials,que eren de 56.000 usuaris durant el primer any de vida.

Les dades van ser facilitades per la majoria comunal a la sessió de Consell de Comú de divendres, en motiu d'una pregunta de l'oposició socialdemòcrata que feia més d'un any que havia formulat –concretament el 3 de juliol del 2012. La tardança començava a desesperar al conseller del PS, Rossend Areny, però potser la resposta donada el va alleugerir. I és que haver superat les previsions d'afluència en 24.000 persones permetrà reduir el pla d'amortització de l'atracció, fixat en els cinc anys, segons va informar el conseller Oliver Alís.

Ja seria una bona notícia tenint en compte les pèrdues de Naturlàndia –gairebé dos milions al 2012–, i també el cost que va suposar l'Airtrekk per a Camprabassa. La compra del giny, amb l'estructura formada per diferents nivells va costar 488.000 euros. Mentre que la instal·lació, les adaptacions que es van fer al terreny, l'exportació i altres tasques van ascendir als 577.000 euros. La suma supera el milió d'euros i ha servit per construir l'atracció d'Ski Trail més gran d'Europa tenint en compte les seves característiques tècniques: 25 metres de llargada, 17 d'amplada, 13,5 metres d'alçada i tres nivells de dificultat.

D'altra banda, a aquest cost d'un milió d'euros se li ha d'afegir les despeses anuals de manteniment, establertes entre els 3.000 i els 7.000 euros, en funció de les renovacions obligatòries dels certificats de seguretat. En qualsevol cas, la seguretat del giny va ser supervisada pel Govern abans de la seva inauguració al públic, va informar el conseller lauredià.

El que no ha implicat un engrandiment del pressupost ha estat el personal que s'encarrega de controlar l'atracció, ja que fins ara s'ha utilitzat el que configura l'actual plantilla de Naturlàndia.

Una tirolina, la novetat

Un dels elements que està ajudant a aquesta afluència satisfactòria a l'Airtekk és la instal·lació, aquest estiu, d'una tirolina de 187 metres. Permet realitzar una baixada des de la darrera plataforma del giny a 13,5 metres d'alçada. Fins a 200 persones per hora poden gaudir tant d'aquesta tirolina com de les plataformes en general.

L'Airtrekk, juntament amb el parc d'animals inaugurat aquest mes de juny, estan permetent que els ingressos d'explotació de Naturlàndia d'aquest estiu estiguin un 30% per sobre els de l'any passat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT