PUBLICITAT

Costellada de germanor amb l'excusa de la vacada

  • Vora 200 persones assisteixen a la passada del bestiar d'Arcalís
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Els vora 200 assistents gaudeixen de la costellada, ahir a Rialb Foto: ANA / G. B.

La parròquia d'Ordino va celebrar ahir la tradicional passada del bestiar –de vaques i eugues– que es realitza de la muntanya d'Arcalís a la vall de Rialb. Aprofitant aquest fet, i com ja ve sent tradició, els pagesos organitzen una costellada per fer un dinar de germanor amb els excursionistes que transiten per la vall, a més de amb la gent de la pròpia parròquia que any rere any s'hi acosta.

Segons va indicar el conseller d'Agricultura i Medi Ambient, Miquel Pujal, aquest any la cabana d'Ordino compta amb més de 200 caps de bestiar, una xifra que es manté respecte dels darrers anys. Malgrat que «és difícil mantenir una professió com l'agricultura», va assenyalar el conseller, «no ens podem queixar perquè el Govern ens ajuda amb subvencions que ens permeten tenir una cabana estable». Alhora, aquest fet també fa possible que es pugui mantenir el passatge ordinenc any rere any, va voler recordar.

D'altra banda, el conseller va explicar a l'ANA que la gran quantitat d'aigua caiguda aquesta primavera i estiu fa que el bestiar tingui la pastura «asseguradíssima», perquè hi ha molta herba a tot arreu. Pujal va definir aquest any com «excepcional». Tot i així, la rotació «és bona pel paisatge i per al bestiar», va afirmar.

El conseller va explicar que el bestiar ha estat durant els mesos de juny, juliol i fins al 20 d'agost a Arcalís, i ara estarà uns 15 o 20 dies a Rialb per després fer la pastura per Sorteny.

En total, més de 200 persones van pujar fins la Rabassa d'Ordino per gaudir del dinar de germanor organitzat pels ramaders. A més del bestiar, les costelles de xai van ser les altres protagonistes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT