PUBLICITAT

El pont no deixa tantes vendes ni pernoctacions del previst

  • Els hotels van arribar al 75% d'ocupació i es va vendre un 10% menys
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dues turistes miren un plànol en l'avinguda Carlemany Foto: TONY LARA

El pont de la Mare de Déu d'Agost no va respondre a les expectatives que s'esperaven inicialment. Així el sector hoteler no va arribar a fregar el 90% d'ocupació tal i com vaticinaven els més optimistes. La xifra provisional facilitada per la Unió Hotelera (UHA) situa el percentatge en un 75%, a l'espera de conèixer les dades definitives un cop és faci el recompte final per parròquies. Tot i així s'ha avançat que els establiments ubicats a les parròquies allunyades del centre van tenir un comportament irregular, mentre que en el cas d'Andorra la Vella i d'Escaldes-Engordany es van assolir els pronòstics.

Segons va informar el director de la UHA, Òscar Julián, només tres hotels del país van penjar el cartell de complet. Sens dubte les condicions meteorològiques adverses van ajudar a confirmar les xifres previstes un dia abans que comencés el pont, això és un 75% de reserves confirmades. L'increment addicional restava pendent del volum de reserva de darrera hora que no es va acabar de produir.

La majoria de pernoctacions van ser de dos o tres nits, mentre que les de quatre o cinc nits van ser puntuals i les de cinc, residuals. Respecte a l'any passat l'ocupació dels quatre dies va igualar la de l'any 2012, situant-se en el 75%, tot i que els percentatges no es poden comparar degut a que la festivitat del 15 d'agost va caure en dimecres, com a reserva tancada, l'ocupació del cap de setmana anterior va ser del 67% i el posterior del 75%.

VENDES / El sector comercial tampoc va arribar a aconseguir un percentatge més gran de vendes respecte al mateix període de l'any passat. Així seguint la tendència del mes d'agost actual van disminuir en un 10%. Només el sector tèxtil de la roba es va desmarcar i va augmentar les vendes en un 12%. A l'altra banda, l'alimentació va registrar un descens del 10% i el de l'electrònica un 25%, segons dades facilitades pel vicepresident de la Federació de Comerciants d'Andorra (FACA), Antoni Miralles. La crisi actual fa que moltes persones «hagin aprés a comprar i a dir ja en tinc prou», va concloure. Això explicaria l'increment de la venda de roba en la recta final de les rebaixes d'estiu, quan justament s'ofereixen descomptes de fins al 70% en aquesta mena de productes. Durant els quatre dies van entrar al país uns 63.800 vehicles, el 50% dels quals ho van fer per la frontera del Riu Runer i el 50% pel Pas. El 15 d'agost es van registrar fins 9 quilòmetres d'entrada, en un pont que no va registrar en general cues importants en les dues fronteres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT