PUBLICITAT

Primer curs de formació de monitors a Andorra

  • Una dotzena dels 20 alumnes participants són del Principat
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
El ministre Esteve i mossèn Ramon amb alumnes i monitors d'AINA, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El ministre de Cultura, Albert Esteve va visitar ahir la casa de colònies AINA que aquets dies imparteix un curs de formació per a monitors amb la col·laboració de la Fundació d'Esplais Santa Maria de Núria, agregada al Bisbat d'Urgell. Entre els alumnes del curs, una vintena, n'hi ha 12 d'Andorra, mentre que la resta prové d'altres indrets de Catalunya. Gairebé la totalitat dels inscrits, segons va explicar Eloi Villalta, coordinador de la formació, «ja vénen del món del lleure» i va qualificar la formació com a «escola d'elit».

El curs consta de 100 hores lectives, al llarg de les quals els monitors aprenen a educar els infants en el lleure; a transmetre valors, però també a ajudar-los a reflexionar. «Es fan un fart de reflexionar, una barbaritat, tant que sovint ens desborden a nosaltres. Aquí el curs el fem ells i nosaltres», va confessar Villalta, referint-se als nens. Després d'aquestes 100 hores, encara els en queden 150 més de pràctiques i l'elaboració d'una memòria en la qual hauran d'invertir unes 25 hores més. Si ho superen tot, ja tindran la titulació corresponent,informa l'ANA.

El ministre de Cultura, Albert Esteve, en nom del Govern va voler mostrar el suport a «la tasca que està fent AINA, que és d'admirar, la que fa pels nostres joves i els nostres infants» va dir. Esteve va valorar amb satisfacció la iniciativa i va remarcar que per primera vegada, es fa un curs de formació de monitors de colònies a Andorra. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT