PUBLICITAT

Justo, Lucendo i qui vulgui

  • El que queda del vestidor comença avui la pretemporada a Aixovall, amb la presència de Moliné i España?
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'equip tècnic i els jugadors del FC Andorra, reunits a Aixovall poc després que esclatés la crisi institucional, al passat mes de maig Foto: TONY LARA

El que queda del vestidor que formava el FC Andorra la temporada passada està citat avui a les vuit de la tarda a Aixovall per començar la pretemporada. A cegues, sense saber si el club resoldrà la greu crisi institucional o si s'haurà de tancar la paradeta, però el cos tècnic té clar que una manera de no deixar morir l'entitat és començar a entrenar.

Justo Ruiz i Jesús Julián Lucendo ja han parlat amb la Federació Andorrana de Futbol, que segons el tècnic «està per la labor d'ajudar». Tenen el consentiment, doncs, de l'entitat que presideix Toni Giribet per continuar a la banqueta de l'Andorra tot i que si entra la junta gestora, haurà d'haver una reunió de directives per acabar de renovar aquesta mena d'acord de préstec que existeix des que fa temporada i mitja Justo i Lucendo van rellevar Richard Imbernon i Jordi Pujol.

El tècnic s'ha encarregat de trucar un per un als jugadors per convocar-los. En principi hi aniran Moisés, Ilde Lima, Xavi Gil, Somoza, Ayala, Roch, Mejías, Leo, Ludo, Sebas i els juvenils Bueno i Ferré, a més d'un Txus Rubio que tot i que no assistirà al primer entrenament, formarà part de l'Andorra 2013-2014 si no canvia d'opinió.

Es confirma, doncs, que no hi seran Marc Pujol i Toscano, que han signat amb el FC Santa Coloma; Darío, que se'n va al Sant Julià; Cristian Martínez i Ferran Pol, que ja van debutar amb el Lusitans al juliol en la Champions League; Àlex Roca, que ha tornat a la UE Santa Coloma; i Albert, que se'n va fora del país. Així doncs no hi ha cap porter en la llista dels tretze jugadors que en principi continuen.

En l'entrenament està previst que hi siguin presents l'actual president, François Moliné, i l'interessat en assumir la junta gestora, Lluís España, per tant el primer dia de pretemporada possiblement es limiti a ser un diàleg: «Els jugadors necessiten saber quan i quant cobraran, a més de sentir paraules de tranquil·litat per saber que el club tirarà endavant», va avançar Justo.

El primer partit de lliga serà el dia 15 de setembre i no el 8. El problema és que la gran majoria dels jugadors marxen la setmana vinent a entrenar amb la selecció, d'uns a absoluta i d'altres a la sub-21, perquè el 6 de setembre tenen partit oficial, per tant aquesta setmana s'han d'anar aclarint coses, i no el dia 28 que hi ha l'assemblea extraordinària en la qual es votarà si entra la junta gestora d'España. «Si esperem fins llavors el que queda del grup s'acabarà desfent», va opinar Justo.

Un altre tema a debatre, si tot tira endavant, és el dels fitxatges. Als 13 jugadors que queden s'haurien d'afegir sis cares noves per afrontar la temporada amb garanties i segons Justo «amb juvenils no ho faré, és massa d'hora per carregar-los de responsabilitat». El tècnic té planificada la pretemporada, però cal resoldre els assumptes de despatxos perquè la plantilla comenci a entrenar sense preocupacions extres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT