PUBLICITAT

Arrenquen els assajos del ball Cerdà a la Seu d'Urgell

  • La dansa arrelada a la vila és un dels plats forts de la Festa Major
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Les parelles de balladors evolucionen pels carrers del nucli antic. Foto: TONY LARA

Demà, dilluns, 19 d'agost, comencen els assajos per participar al Ball Cerdà que se celebra diumenge 25 d'agost, en motiu de la Festa Major de la Seu d'Urgell. Els assajos s'allargaran fins divendres que ve i es faran en tres torns diferents segons l'edat dels balladors i balladores. Així, l'assaig infantil, que engloba nens i nenes de fins a 8 anys, serà de les sis a les set de la tarda. L'assaig dels mitjans, que inclou nois i noies de 8 a 15 anys, serà de set de la tarda a vuit del vespre. L'assaig dels grans, balladors i balladores a partir de 16 anys, serà l'últim de la jornada i començarà a les nou del vespre.

Aquest any, el dijous 22, l'assaig dels grans, es farà a la sala de Sant Domènec, de les vuit del vespre a dos quarts de deu de la nit. Tot seguit, es farà la presentació del llibre del Ball Cerdà a càrrec d'Albert Batalla, alcalde de la Seu, i d'algunes de les persones que han participat en la seva publicació, com l'Anna Martí i l'Elvira Farras. El llibre recull imatges antigues i actuals, i vivències de diferents persones de la Seu, així com l'origen de la dansa i la seva integració en els usos i costums de l'Alt Urgell i més concretament, en el costumari de la capital.

Recomanacions / Pel bon funcionament dels assajos del Ball Cerdà es recomana que les famílies s'abstinguin d'entrar al recinte del pati de les Monges mentre els balladors i balladores assagen. A més, es prega a tothom puntualitat tant a l'inici com al final de l'assaig.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT