PUBLICITAT

Martínez té prou amb ser tercer a Arinsal per vèncer en la categoria sèrie

  • Cabanes, Raventós i el gal Rançon guanyen una segona cita que rep crítiques sobre el traçat
EL PERIÒDIC
ARINSAL

Periodic
Joël i Jonathan Martínez, amb el trofeu de campions de sèrie Foto: FOTOESPORT

La Copa Xtrem 2013 de tot terrenys decidia dissabte en la segona cita a Arinsal el campió en la categoria sèrie, en la qual Joël Martínez i el seu copilot Jonathan Martínez (Nissan Patrol GR) van tenir prou amb una tercera posició per sumar deu punts per a la classificació general que els proclamen campions d'aquest certamen per quarta vegada.

El tàndem vencedor va tenir una forta lluita pel segon lloc, que finalment se'ls hi va escapar per només 28 punts en detriment de Sergi Simó i Roger Troguet (Suzuki Vitara) i l'inesperat i contundent duet guanyador va ser el francès format per Clément Rançon i Benjamin Roustit (UMM Aiter), amb la meitat de punts que els seus acompanyants del podi.

Després d'aquesta victòria, Martínez va assegurar que l'any que ve està decidit a buscar la maneta d'entorxats, tot i que fa temps que romiava el salt de categoria: «Les coses han canviat: costa molt diners passar a preparats i a més, segueixo molt motivat per competir entre els vehicles de sèrie i cuidant al màxim la mecànica, tot i que aquest vehicle és el que faig servir a diari».

BARÓ, CINQUENA / La primera fèmina que participa en la Copa Xtrem després de sis edicions, la pilot d'Arinsal Tània Baró, va tenir un dolç debut, amb una cinquena posició. «Al principi estava nerviosa», va admetre la protagonista, «però després de la primera zona m'he concentrat al 200% en les indicacions del meu copilot [Alberto Iglesias] i puc dir que he acabat molt contenta amb l'experiència. Si per mi fos podríem començar el recorregut una altra vegada», va apuntar.

La categoria proto, amb la baixa de Ramon Pujol, es va traduir en un duel entre el seu copilot Josep Cabanes, que es va posar al volant amb Carreras d'ajudant (Land Rover Defender) i l'altre tàndem que hi ha en competició, Guardiola-Sola. Van guanyar els primers tot i que de manera ajustada, però després de tot cap dels dos equips va acabar satisfet per la jornada: «Aquest traçat hauria de modificar-se, fa tres anys que les dificultats són més o menys les mateixes i s'haurien de buscar canvis», va opinar sobre el recorregut amb recolzament d'altres pilots que també opinen que la prova d'Arinsal necessita reinventar-se.

Per últim, en preparats, Ernest Raventós i Pau Tubau van guanyar amb claredat, s'han situat líders i són els màxims favorits per guanyar la Copa, que clourà l'11 d'octubre a Sant Julià de Lòria, amb L'Xtrem Challenge Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT