PUBLICITAT

El Parc Natural de l'Alt Pirienu recopila el patrimoni immaterial

  • L'obectiu és conservar i promoure les activitats vinculades als aplecs
EL PERIÒDIC
LLAVORSÍ

Periodic
L'aplec de Sant Joan de l'Erm amb la processó fins a l'ermita Foto: ACN

El Parc Natural de l'Alt Pirineu desenvolupa fins a l'octubre vinent un treball sobre els principals aplecs que es duen a terme a l'entorn del parc amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni immaterial vinculat als aplecs d'aquest territori i millorar la capacitat dels agents clau per conservar-los i valoritzar-los. L'Associació Silene, amb la col·laboració del Parc Natural, és l'encarregada de desenvolupar aquest treball sobre la vintena d'aplecs que cada any es convoquen al parc i a la seva àrea d'influència.

Aquests treballs són importants considerant la dimensió natural, social, cultural i espiritual d'aquests esdeveniments populars tan arrelats, que es celebren en un entorn natural privilegiat. El treball, parcialment subvencionat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pel fons FEADER, té per objectiu analitzar proumoure i conservar totes les activitats tradicionals vinculades als aplecs del territori.

El treball té tres línies d'actuació: sensibilitzar la població local sobre la importància de preservar el patrimoni immaterial associat als aplecs populars, capacitar el personal tècnic i gestor del parc, organitzacions i altres entitats col·laboradores i divulgar els valors culturals i espirituals dels aplecs populars entre els visitants i la població local.

Aquestes actuacions es duran a terme per mitjà d'activitats com ara l'observació presencial dels aplecs més rellevants i entrevistes i reunions amb els responsables de l'organització dels aplecs. De totes elles, en destaca la realització de les II jornades d'Art, Natura i Espiritualitat, al Centre d'Art i Natura de Farrera, els dies 6, 7 i 8 de setembre d'aquesta any, per establir un marc participatiu propici entre els principals actors i l'equip de treball, que permeti considerar i integrar totes les dimensions d'aquests esdeveniments tan arrelats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT