PUBLICITAT

És l'hora de remuntar

  • Òscar Casal vol repetir a la Pikes Peak el sisè lloc de l'estiu passat, clau per ser setè al rànquing mundial
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
scar Casal en la part baixa de la Pikes Peak, en un entrenament d'aquesta setmana previ a la cita de dissabte Foto: EL PERIÒDIC

La Pikes Peak Marathon de Colorado Springs és una de les proves de més repercussió –si no la que més– en el calendari de l'Skyrunner 2013. El màrqueting als Estats Units en aquests tipus d'esdeveniments busca un impacte brutal i l'aconsegueix arrossegant als corredors més mediàtics, com també a milers d'aficionats. És un show, un espectacle, amb tots els ingredients necessaris, que es disputarà demà a partir de les set del matí hora local, les tres de la tarda al Principat.

Aquí és on ha de començar la remuntada d'Òscar Casal en la classificació general. L'any passat va fer un admirable sisè lloc amb una recompensa de 66 punts que van acabar sent decisius per acabar com el setè millor corredor de muntanya del planeta. Aquest any arriba a la cita «totalment recuperat de la infecció» que va patir al juliol i assegura està ben preparat «per intentar superar el temps que va fer al 2012» de 4h 10min 13s.

BAIXES DE PES COM LA DE JORNET / El cert, però, és que el que pot millorar és el sisè lloc que va aconseguir. No estarà a la línia de sortida Kilian Jornet, guanyador de la passada edició, com tampoc Max King, James Marshall, Greg Vollet o Samuel James, que el van seguir a l'arribada. Qui sí estarà és Alex Michols, que es presenta com un dels rivals de l'andorrà en el grup capdavanter, i tampoc no es descarta la presència d'algun corredor europeu top entre els 859 corredors que hi ha inscrits.

Ara Casal és el 35è en la general després de dues curses: a Zegama va ser baixa i al Mont-Blanc va acabar 19è per sumar 40 punts. La cursa de Colorado és la tercera i encara quedaran per fer dues més –la Ultraks de Txèquia i la Limone Express italiana, que puntua en un 20% més– per completar un calendari de sis proves de les quals puntuaran les tres millors.

CURSA AMB UN ‘BARR TRAIL' / Casal és allà des del dissabte de la setmana passada per superar el jet lag i entrenar in situ i aclimatar-se a l'altura. Li és necessari perquè la Pikes Peak Marathon, de 42 quilòmetres amb 2.300 metres de desnivell positiu i negatiu, arrenca al centre de la localitat de Manitou Springs (a 2.000 metres sobre el nivell del mar) i a través d'un Barr Trail –camí estret i amb molt revolt per anar menjant desnivell– assolir el cim més popular dels Estats Units, a 4.301 metres d'altura, per després tornar al punt d'origen per la mateixa via. «El recorregut és un camí poc tècnic, al contrari que Andorra; sembla que sigui una carrera d'atletisme», va explicar l'andorrà des de la seva base, al Rocky Mountain Park. «L'any passat ja se'm van fer eterns els últims 10 quilòmetres de la baixada».

El temps, un altre maldecap / La climatologia és una altra de les preocupacions afegides a la cursa americana. Segons explica Casal «aquesta setmana està plovent cada dia... Espero que faci bo perquè si plou segur que a dalt neva». Ho va poder comprovar dijous, que va ascendir el Longs Peak –4.350 m– i a dalt «nevava i feia un fred de por». L'andorrà té clara la preferència: «Que faci sol i temperatura agradable». Però ho faci bé o malament, la Pikes Peak es presenta clau per anar remuntant posicions i intentar finalitzar el rànquing 2013 de nou en el top-ten. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT