PUBLICITAT

Tània Baró serà la primera participant femenina

  • La segona cita del calendari es disputarà a Arinsal i proclamarà el campió en la categoria sèrie
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cabanes, l'ajudant de Ramon Pujol, en la prova de la Copa Tot Terrenys 2012 disputada al Prat de Giraut d'Arinsal al juliol de l'estiu passat Foto: TONY LARA

Demà la Copa de Tot Terrenys Xtreme 2013 protagonitzará un pas endavant en la seva consolidació gràcies a la participació deTània Baró, que es convertirà així en la primera dona que participa en aquest certàmen, que aquest any compleix la sisena edició.

La Copa TT acollirà la segona cita al Prat de Giraut (Arinsal), que serà decisiva per als pilots de sèrie, donat que es tracta de la darrera carrera per a aquesta categoria. Joel Martínez i el seu copilot Jonathan Martínez són els clars favorits a revalidar el títol després de guanyaren la prova del passat 13 de juliol a la Massana, per davant d'Aitor Punzano i Miquel Giró. Baró, que correrà a casa, intentarà ser jutgesa per als que es juguen el títol però sobretot viure una primera presa de contacte amb aquesta competició pensant en repetir en futures edicions.

RAMON PUJOL, BAIXA / La part negativa de la segona prova és l'absència de Ramon Pujol en la categoria proto, per una lesió al genoll que l'obliga a ser baixa pel que resta de temporada. Així doncs, no podrà formar tàndem amb el seu ajudant Albert Cabanes, que en aquests moments, encara no ha confirmat la seva presència en el parc de sortida d'Arinsal. Aquest fet deixa el títol en safata de plata a Jaume Guardiola, l'altre pilot d'una categoria que aquest any ha estat per sota de l'esperat quant a participació i tan sols comptava amb dos equips inscrits. En la categoria protos encara quedarà, després de la cita d'Arinsal, la que tancarà el calendari 2013 a l'octubre amb el Challenger Internacional d'Andorra, però molt han de canviar les coses perquè la baixa de Pujol no anticipi el títol de Guardiola a Arinsal.

Una vegada més, els equips amb vehicles preparats seran majoria en la segona cita. La lluita es presenta emocionant. A priori la incògnita a desvetllar serà si es repetirà l'espectacular duel entre Betriu-Bayona i Raventós-Tubau, o si algun altre equip s'afegirà a la lluita pel triomf com per exemple Josep Bringué, que va ser tercer a la Massana.

El Prat de Giraut espera aplegar prop de 20 vehicles participants, que hauran de completar un recorregut amb set zones de diferents característiques, amb un màxim de mitja hora per superar cadascuna d'elles. A les 19h30 es tancarà l'entrada d'equips a les zones.

La majoria de les zones es marcaran aprofitant els desnivells que presenta l'escenari natural de la prova tot i que l'organització, l'Automòbil Club d'Andorra, ha previst introduir algun element artificial en el cas que sigui necessari per completar un recorregut més atractiu.

A les 14.30 hores començarà el soroll de motors a Arinsal amb les verificacions administratives i tècniques. Una hora després es farà oficial la llista de participants i els reconeixements, i a les 16.00 començarà la competició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT