Segon empat de 'l'era Koldo'

• Òscar també marca el segon gol amb el seleccionador actual, que serveix per obtenir un 1-1
CHISINAU

Els jugadors de la selecció celebren el gol d'Òscar Sonejee que significava el 0-1, ahir al Zimbru Stadium Foto: Boris Harchenko

La selecció va aconseguir ahir, en el partit amistós a Moldàvia, el segon empat de l'era Koldo. L'1-1 aconseguit a Chisinau no servirà per sumar cap punt en la fase de classificació per al Mundial del 2014 però sí serà útil per guanyar en confiança en sí mateix i en motivació, precisament per als partits oficials a Turquia del 6 de setembre vinent i davant Holanda a casa quatre dies més tard.

Perquè Òscar –titular després d'una llarga temporada en la qual ha alternat suplències amb no ser ni convocat– també es va encarregar de marcar el segon gol d'Andorra amb l'actual seleccionador a la banqueta. El primer havia estat de Cristian Martínez en la derrota a Irlanda –setembre del 2010– en el Preeuropeu d'Ucraïna i Polònia, en partit que va acabar amb derrota per 3-1. El gol d'ahir, però, a més de ser el 0-1, al minut 16 a la sortida d'un córner, va servir per obtenir un resultat positiu, molt necessari per continuar creient en la feina. Moldàvia igualaria el marcador al 41 però la gran tasca defensiva en la segona part va deixar l'electrònic en aquest resultat.

FERRAN POL, TALISMÀ / Casualitat o no, aquest empat i l'aconseguit contra Azerbaidjan –0-0 a Frankfurt– el 30 de maig de l'any passat, ha coincidit amb Ferran Pol com a porter titular. L'ex del FC Andorra, ara a les files del Lusitans, va jugar els 90 minuts en la capital moldava i va guanyar molts números per tornar a defensar la porteria de la selecció a Turquia, amb algunes actuacions de mèrit i sobretot, amb molta seguretat en les pilotes aèries.

Juntament amb Pol, van jugar d'inici i amb el clàssic 4-2-3-1 Moisés, Ilde, Òscar i Marc Garcia en defensa; Vales i Ayala de pivots; Cristian, Pujol i Lorenzo en la línia de tres migcampistes; i Sebas Gómez en punta. Moldàvia va prémer de valent en els primers minuts però l'ordre defensiu va evitar que arribessin les ocasions, fins que superat el quart d'hora va arribar el gol d'Òscar.

Moldàvia buscava les bandes amb assiduïtat, sobretot la del lateral esquerre tricolor que ocupaven Marc Garcia i Lorenzo, per aprofitar la velocitat i el desbordi de Sidorenco. Una centrada d'ell al minut 25 la va rematar Gatkan al travesser; al 32, en la mateixa posició però amb Dedov com a protagonista, va sortir una altra pilota al segon pal que no va encertar a rematar Suvorov. De nou Sidorenco al 40 va centrar perquè Dedov rematés fora, sol al segon pal; i en el 41, en una jugada calcada amb els mateixos protagonistes, el propi Dedov va fer l'1-1.

Tampoc havia estat un monòleg local abans del descans, perquè Andorra també va tenir les seves ocasions després del 0-1 d'Òscar, però no gaire clares; Marc Pujol va treure una falta des de l'esquerra al minut 19 però Ilde, escorat, va rematar fluix i en el 27, després d'una sortida de pilota amb criteri, per baix i buscant la banda esquerra, Lorenzo es va atrevir a xutar, massa alt.

Per a sorpresa de tothom, Andorra va generar més perill en la segona part, tot i que Moldàvia va tenir molta més possessió de la pilota. Els locals, però, xocaven contínuament amb la barrera defensiva tricolor, tot i que Koldo ja havia executat diversos canvis que teòricament havien de notar-se. Però no. En general tothom va complir amb la seva tasca i de fet Pujol (minut 60) i Gabi Riera (68') van posar en dificultats porter Pascenco, tot i que un altre xut al travesser dels locals al minut 89 va poder deixar un resultat negatiu, tot i que no hauria pogut esborrar la gran imatge.