PUBLICITAT

L'ocupació hotelera pot arribar a fregar el 90% pel pont

  • Els hotelers tenen al voltant d'un 75% de reserves confirmades
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un gran nombre de persones passegen per l'avinguda Meritxell de la parròquia d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

El pont de la Mare de Déu d'agost podria registrar un a de les ocupacions hoteleres més altes de l'estiu i del que portem d'any. Segons dades de la Unió Hotelera, a data d'ahir, hi havia un 75% de reserves confirmades. Les xifres fins i tot podrien ser superiors i arribar a fregar el 90% si s'incrementa el volum de reserva de darrera hora, tot i que, estan condicionades per «les condicions metereològiques pels propers dies que no són massa optimistes «, va reconèixer el director de l'entitat, Òscar Julián. Amb tot, els hotelers consideren que serà un pont «bastant positiu» malgrat les previsions de temps variable per al cap de setmana. Les nits de dimecres a dissabte seran evidentment les més fortes.

La majoria de pernoctacions són de dos o tres nits, mentre que les de quatre o cinc nits són puntuals i les de cinc residuals, en un pont que tradicionalment és dels «més forts i intensos de l'any». Hores d'ara, hi ha hotels que «segurament hauran de penjar el cartell de complet».

Respecte a l'any passat, tot i que els percentatges no es poden comparar degut a que la festivitat del 15 d'agost va caure en dimecres, com a reserva tancada, l'ocupació del cap de setmana anterior va ser del 67% i el posterior del 75%. Per tant, en el pitjor dels escenaris possibles l'ocupació per aquests quatre dies vinents podria igualar a la de l'any 2012.

La major part dels turistes que visitaran el Principat aquest pont seran espanyols i francesos, els quals tenen com a motivació principal buscar la «tranquilitat, la natura, les compres i gaudir de l'entorn turístic», va assegurar Julián. I més enllà de tot això aconseguir poder «dormir per les nits, com alternativa a la xafogor d'altres indrets».

PER PARRÒQUIES / Els nivells més alts d'ocupació els registren com a reserva confirmada les parròquies de la Massana amb una mitjana del 91% i la de Canillo amb un 83%. Darrere se situen la d'Andorra la Vella, 76%, Encamp, 71,5%, Escaldes-Engordany i Ordino, 70% . La de Sant Julià de Lòria és la que es troba a uns nivells més baixos, entre el 35 i el 40%. d'ocupació.

En el que portem d'estiu la major ocupació hotelera es va produir el darrer cap de setmana del mes de juliol en que van coincidir la Copa del Món de Mountain Bike a Vallnord i l'espectacle del Cirque du Soleil a la capital. En aquest periode es va aconseguir un 75% d'ocupació. Fins i tot el dissabte 27 la mitjana general va pujar fins el 80% amb récords de ple absolut a Ordino (92%) i la Massana (90,5%). Els hotels del nucli urbà, tot i que van enregistrar menys ocupació no es van quedar curts i van assolir ocupacions del 84% a la capital i del 86% a Escaldes-Engordany.

Les dades van registrar un augment de l'ocupació en relació al mateix cap de setmana de l'any passat, de gairebé el 35%. Per parròquies les més afavorides van ser, la Massana, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Les menys sol·licitades van ser Sant Julià de Lòria, Encamp i Canillo. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT