PUBLICITAT

60 mil turismes entraran aquests dies per les dues fronteres

  • 382 mil vehicles van arribar al país durant el mes de juliol
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues de sortida de vehicles just en el punt de la recta de la Margineda a Santa Coloma. Foto: ÀLEX LARA

L'Àrea de Mobilitat preveu que es desplacin fins al Principat uns 60.000 vehicles durant el pont del 15 d'agost. Segons va indicar el cap de l'àrea, Jaume Castells, «no hi haurà tan moviment de trànsit com un dia normal»- amb una mitjana de 15.000 vehicles diaris que entren per les dues fronteres-, perquè es produiran també bastantes sortides, sobretot avui per la frontera del Riu Runer. Pel que fa a les entrades, es pot donar algun dia «complicat»amb retencions fins la Seu d'Urgell i per això s'instal·larà una patrulla de Mossos d'Esquadra a l'N-145 entre les 11.30 hores i la una del migdia per «actuar de forma immediata».

Durant els quatre dies del pont de la Mare de Déu d'Agost entraran al Principat uns 30.000 vehicles per la frontera del Riu Runer i altres 30.000 pel Pas de la Casa. Serà aquesta tarda quan es poden començar a veure més sortides, ja que demà també és festa al Principat i al voltant de 4.000 residents poden marxar avui per aprofitar el pont. Les entrades es poden donar sobretot entre demà i dissabte i es mantindrà la mitja d'uns 15.000 vehicles diaris d'entrada però la gent del país que fa pont i marxa farà que el trànsit no es vegi tan agreujat com un dia laborable.

DIES COMPLICATS / Amb tot, poden haver-hi alguns d'aquests dies complicats amb retencions fins a la Seu d'Urgell d'entrada i cues de fins a un quilòmetre i mig de sortida pel Riu Runer. Pel Pas de la Casa, les sortides estan més condicionades per la climatologiques.Des de Mobilitat van reconèixer que es tracta d'un pont fluctuant i que ens hauríem de remuntar al 2002 per tornar a trobar la festivitat de la Mare de Déu d'Agost en dijous. Amb els vehicles que entraran al país aquest pont, Mobilitat calcula que l'afluència durant el mes d'agost pot arribar als 450.000 turismes. El mes passat aquest percentatge oficialment es va situar en 382.000 vehicles, segons va avançar Castells. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT