PUBLICITAT

El crac que farà oblidar a Dani

  • El River tanca el fitxatge de l'aler del Corunya ?Zengotita' per una temporada, prorrogable si és a l'ACB
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Passat i futur. ?Zengotita' defensa Dani en el segon duel del ?play-off' d'ascens del curs passat al Poliesportiu Foto: TONY LARA

L'adeu de Dani Pérez a poques hores de què acabés el termini de la seva clàusula ACB es va encaixar a Andorra amb preocupació. És un dels bases més prometedors del bàsquet espanyol, el buc insígnia del River 2012-2013, el nostre director d'orquestra, i la seva marxa al Fuenlabrada va deixar un buit difícil d'omplir... Fins ahir.

Perquè el River ja ha trobat el crac que farà oblidar Dani Pérez. Es diu Asier Zengotitabengoa, conegut en el món del bàsquet com Zengotita; és l'home més desitjat pels clubs de l'Adecco Plata i fins i tot tenia ofertes de dos equips ACB, però ha decidit iniciar una nova aventura al Principat.

Ell mateix va admetre ahir a aquest rotatiu que barallava un munt d'ofertes, tres d'elles irresistibles: «Al final m'he decantat pel projecte més ambiciós, aquesta ha estat la gran clau de la decisió que he pres perquè sí, és cert que el Manresa i el San Sebastián Gipuzkoa Basket m'oferien la possibilitat de donar el salt a la Lliga Endesa, però una cosa és tenir la il·lusió per jugar a l'elit i l'altra és com», va apuntar en referència als problemes econòmics que viuen aquestes dues entitats. Al River serà un dels més ben pagats, possiblement el que més, però tot i que l'entitat que presideix Gorka Aixàs no li oferien unes condicions econòmiques tan bones com els altres dos competidors, li oferia un projecte que ell mateix ha definit com «ambiciós» i la garantia de què arribarà al juny amb totes les mensualitats cobrades. Detall que tampoc no veia clar que es compliria si hagués signat per Manresa o Guipuzkoa.

Zengotita va indicar que signa «per dos anys», però el cert és que s'ha compromès per una temporada, prorrogable a un any més si el River puja a l'ACB. «És que confio plenament en el projecte», deia en to de broma i conscient de la petita errada. Com en el cas de Gerbert Martí i Éric Sánchez, falta encara la signatura però ell mateix va deixar clar que «l'acord és total» i que vindrà «un parell o tres de dies abans» de l'inici de la pretemporada, que serà el 27 d'agost.

Segons explica la seva decisió «ha estat un procés llarg» des del 15 de juny que el River li va fer una oferta formal. Zengotita va nàixer a Vitoria, complirà 26 anys el 20 d'abril de l'any vinent, medeix 2,01 metres i a diferència de Dani Pérez, ell juga d'aler. De qualitat, però, en té tanta o més que la del ja base del Fuenlabrada. L'avalen els seus números de la temporada passada, que el delaten com un jugador completíssim que per sobre de tot destaca com a canoner –va fer 14,9 punts de mitja–, amb poc marge d'errada en el tir de tres –48%, anotant 46 de 95– i en els lliures –89,9%, amb un 71 de 79–, però que també aporta xifres decents en rebots –4,1 per partit– i assistències –1,4– per acabar amb un 13,2 de mitja en valoració.

L'altre gran aval de Zengotita és la seva carrera esportiva: format a les categories inferiors de Barça i València, va debutar a l'ACB en la campanya 2007-2008 amb el Bilbao Berri Basket –tenia 20 anys i va jugar onze partits– i les quatre últimes campanyes ha jugat a l'Adecco Or amb el Peñas Osca, Càceres, Canarias i Corunya, el club de procedència.

El fitxatge de Bengoa apropa una mica més la renovació de Maresch; falta el fitxatge d'un altre espanyol –el River necessita ara dos pivots per tancar la plantilla– que permeti cobrir mínim de jugadors nacionals –sis– perquè la continuitat de l'austríac sigui un fet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT