PUBLICITAT

Xifrats en 24.000 els litres de fuel vessats al port d'Envalira

  • El Govern obre un expedient informatiu per esclarir responsabilitats i determinar possibles sancions
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Tècnics inspeccionen la zona del Port d'Envalira des de l'estació de servei on es va produir la fuita, ahir Foto: ÀLEX LARA

Els tècnics de Medi Ambient i Indústria, així com el cos de bombers han determinat que el percentatge de litres vessats dissabte passat per una benzinera del Port d'Envalira ha estat finalment de 24.000, tot i que en un primer moment es va parlar de 12.000.

El trencament d'un dipòsit de gasoil de la mateixa estació de servei continua sent la hipòtesi que guanya més punts en relació a l'origen de l'accident, alhora que s'insisteix que la cisterna havia superat totes les inspeccions corresponents. Durant la jornada d'ahir, com en el cas de les precedents, tècnics i bombers han estat controlant la zona constantment i al mateix temps segueixen treballant per examinar l'abast del vessament.

El Govern assegura que el dipòsit que es va trencar tenia una capacitat de 30.000 litres i havia estat omplert el dia abans, i així s'ha pogut saber que la quantitat vessada va ser finalment de 24.000 litres, una quantitat molt important i que suposarà un llarg període de descontaminació.

EXPEDIENT INFORMATIU / El Govern ha obert un expedient informatiu per analitzar les responsabilitats durant els pròxims dies i determinar les possibles sancions que s'escaiguin. Per ara, els responsables de la infraestructura han de fer front de manera immediata a les mesures de contenció, seguretat i prevenció que impedeixin la continuïtat del dany. Més endavant es farà el diagnòstic de la situació, un estudi d'avaluació de risc, un pla de vigilància i un estudi d'objectius de descontaminació.

Mentrestant, els tècnics mantindran en els propers dies la vigilància de la zona afectada, seguint col·locant material absorbent per controlar les fuites detectades. Durant la jornada d'ahir es va localitzar una nova fuita de gasoil a la superfície que se suma als tres focus que ja s'havien localitzat aquest dissabte passat. Cal recordar que un primer moment es van trobar tres fuites per on el gasoil a la superfície després d'haver-se filtrat al subsòl. Dues d'aquestes es van donar a la paret on estava la cisterna d'on es creu que provenia la fuita, tot i que havia passat les revisions. La tercera fuita es va detectar en forma de taca al terreny prop del Grandvalira Circuit, on va formar un toll. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT