PUBLICITAT

205 persones aconsegueixen al juliol feina pel programa temporal

  • Aquestes contractacions han ajudat a rebaixar el nombre d'aturats durant el mes passat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'edifici del Servei d'Ocupació Foto: EL PERIÒDIC

El nombre de persones contractades a través del Programa de Treball Temporal –aquell pel qual el Govern, comuns i parapúbliques poden contractar persones desocupades per un període màxim de sis mesos– es va situar el mes passat en 205. D'aquestes, 120 estan contractades pel Govern i 85 pels comuns i parapúbliques. Al llarg del mes de juliol se n'han fet 17 d'aquestes contractacions.

D'altra banda, a través dels programes de foment de l'ocupació i la formació en el si de l'empresa i el de foment de la contractació indefinida de treballadors desocupats –aprovats el mes de gener i actius des del mes de març– hi ha contractades 12 persones, cinc de les quals es van fer al juliol. Aquestes contractacions han ajudat a rebaixar el nombre d'aturats, que tal com ja va avançar el ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, a final de mes es va situar en 847 persones en recerca de feina (un 17% menys que al juny) i als que s'han de sumar els 162 demandants de millora de millora de lloc de treball.

El Departament d'Estadística va informar ahir de les dades del Servei d'Ocupació a final del mes de juliol, que tal com ja es va informar, reflecteixen un descens dels aturats respecte al juny i també respecte al juliol del 2012. A finals de juliol es van registrar 847 demandants en recerca de feina i 162 per millorar la seva situació laboral. En la mateixa data, el nombre de llocs de treball oferts era de 211, un -4,5% respecte al mes anterior. És a dir, per cada lloc de treball ofert hi ha 4 persones inscrites.

La rebaixa del nombre d'aturats inscrits al Servei d'Ocupació es dóna, en part, per les 67 contractacions gestionades durant el mes de juliol, de les quals 17 van ser en el marc del Programa de Treball Temporal i cinc pels programes de foment de l'ocupació. De fet, a través del Programa de Treball Temporal, durant el juliol seguien contractades un total de 85 persones entre les parapúbliques i els comuns i 120 al Govern.

Per sectors, la majoria d'inscrits en recerca de lloc de treball són treballadors no qualificats (207), seguits del sector de serveis, restauració, protecció i venedors, (188) i dels empleats administratius (151) i artesans i treballadors qualificats de indústria i construcció (113).

Pel que fa al nombre de persones beneficiàries de prestacions econòmiques per desocupació va baixar a 125.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT