PUBLICITAT

Segon concert del festival d'orgue amb solera italiana

  • L'artista Matteo Golizio oferirà demà l'audició a l'església de Sant Esteve
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Elena Sartori va protagonitzar el primer concert del Festival a la Massana. Foto: ANA / D. P.

Matteo Golizio, organista titular de l'orgue del santuari de Sant Francesc de Paola, oferirà demà el segon concert del 14è Festival internacional d'orgue del Principat d'Andorra, organitzat per l'Arxiprestat d'Andorra i la Fundació Crèdit Andorrà. Aquest concert porta per títol Allegro, ma non troppo! i tindrà lloc a l'església arxiprestal de Sant Esteve d'Andorra la Vella a partir de dos quarts de deu de la nit. El concert és gratuït, amb col·lecta a benefici de Càritas Andorrana.

El títol d'aquest programa de concert conté no sols el nom d'una indicació de temps coneguda de tothom, sinó que també fa referència a l'estil i el contingut de diverses composicions que mostren un calidoscopi de colors sonors que respon a una equilibrada serietat formal.

Es gaudirà de la solera típicament italiana, de caràcter juganer i sense preocupacions, i d'obres com la Pièce d'Orgue de J. S. Bach i el Coral núm. 3 de César Franck, que contrasten en estil, aparença i època, però que estan unides per una vivacitat intel·lectual comuna i per una saviesa formal d'una bellesa objectiva, típica de les ments que les han creat. El programa de demà contempla, entre d'altres, composicions de Giuseppe Gherardeschi, Johann Sebastian Bach, César Franck i Saverio Mercadante. L'organista, Matteo Golizio, és diplomat en orgue i composició organística al conservatori S. Giacomantonio de Cosenza (Itàlia) amb el professor F. Vallini. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT