PUBLICITAT

Calidae lamenta la fuita de visitants cap a Andorra la Vella

  • L'entitat denúncia la mala senyalització de l'avinguda Carlemany
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Persones passegen per a l'avinguda Carlemany que des del passat mes de juliol està tallada al trànsit rodat. Foto: TONY LARA

Fa poc més de dues setmanes que es va inaugurar Vivand, i és per aquest motiu que des de l'associació Carlemany Calidae encara consideren que és aviat per valorar els efectes del tall al transit de l'avinguda principal de la parròquia. No obstant això, des de l'associació sí que lamenten que els canvis de circulació que comporta el tall de Carlemany estan tenint conseqüències negatives. Diversos membres de l'associació van apuntar ahir que hi ha una manca de senyalització i que sovint els visitants es perden o passen de llarg d'Escaldes i van directament cap a Andorra la Vella, segons va informar l'ANA. Entre els comerciants consultats per l'agència, Joan Iglesias va indicar que «la gent va desorientada», i que en general s'observa que els costa arribar a la zona perquè els canvis de circulació que s'han fet al voltant de l'avinguda els confonen. A més, Iglesias considera que hi ha una manca de senyalització que encara agreuja més aquesta situació. De fet, des de l'associació s'apunta que el Comú va voler posar en marxa els canvis de circulació i el tall de Carlemany per a la Festa Major i que era massa precipitat perquè no es comptava amb la senyalització necessària. En aquest sentit, el que indiquen és que sobretot per als turistes que entren a la parròquia pel nord, és a dir, sobretot els francesos, que vénen del Pas de la Casa, és molt difícil arribar a l'eix comercial. Asseguren que el fet que no se'ls permeti baixar per Carlemany, i que se'ls desviï per l'avinguda Copríncep de Gaulle ja els desorienta molt, però que a més, que el carrer Santa Anna sigui l'entrada al centre encara els confon més, i molts passen de llarg i ja no saben tornar cap al nucli. El principal problema del canvi de circulació, però, és la manca de senyalització adequada, segons opinen. Iglesias va manifestar que si hi ha uns bons indicadors, el conductor va seguint les senyals i arriba on vol, però que tal com està ara, «jo crec que els turistes no s'hi adaptaran». De fet pensa que el més fàcil tal i com està ara la circulació és anar a la capital i quedar-se allà, i que per tant si es vol aconseguir que la gent arribi a Escaldes-Engordany «s'haurà d'indicar molt i molt bé».

Per la seva banda, el propietari de la farmàcia Martí, Jaume Martí, també ha observat aquests problemes de circulació. Manifesta que té coneixement de casos de persones que han arribat a Escaldes i s'han trobat molt confoses, i afegeix que com que els GPS els indiquen el camí antic, no troben la manera d'arribar on volen.

El que més lamenta Martí, però, és que «es fan les coses a mitges», i a això hi suma que considera que els agents de circulació són «agressius»amb els conductors i enlloc d'orientar-los amablement renyen els qui es confonen, informa l'ANA.

NIVELL DE VENDES / Respecte a les vendes, tot i que des de l'entitat encara no volen fer una valoració perquè ho consideren prematur, Martí sí que ha notat ja una davallada i ho qualifica de «desastre comercial». Martí va dir que des del moment en què van començar els canvis de circulació la facturació ha baixat notablement, i diu que ho pot atribuir a això perquè a la farmàcia que té a Andorra la Vella fa molta més caixa. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT