PUBLICITAT

L'ocupació hotelera al juliol s'allunya de les previsions inicials

  • Malgrat tot s'ha aconseguit créixer un 3% respecte a l'any passat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes surten d'un hotel Foto: TONY LARA

Esdeveniments com Scalada del Cirque de Soleil o el campionat del món de BTT celebrat a Vallnord, han aconseguit esmorteir els efectes de les condicions meteorològiques adverses que s'han donat pràcticament durant tot el mes de juliol pel que fa a l'ocupació hotelera. Així, a nivell general l'ocupació va situar-se en un 47,95%, cosa que representa un 3,01% d'augment respecte el juliol de l'any passat. Tot i això, l'ocupació no ha complert amb la previsió que s'havia marcat la Unió Hotelera a inici de mes, fixada en el 55%.

L'associació que agrupa els hotels del país va reconèixer que tant l'arribada del Cirque du Soleil com la Copa del món de BTT han estat «capitals» per incrementar les xifres d'ocupació.

Segons les dades facilitades per la UH, Ordino ha estat la parròquia que més ha incrementat l'ocupació durant aquest mes de juliol, amb un 12,95% de crescuda respecte el mateix mes de l'any passat, i Canillo l'única que ha obtingut xifres negatives: un 5,43% menys d'ocupació respecte el juliol del 2012.

Amb tot, però, la parròquia amb més ocupació de totes ha estat la d'Andorra la Vella, amb un 60,73%, cosa que representa un augment del 2,7% respecte el mateix període de l'any anterior.

La segueixen Ordino amb un 54,45% d'ocupació mitjana, Canillo amb un 48,38%, la Massana amb un 46,69% (2,52% d'augment), Escaldes-Engordany amb 44,75% (3,75% d'augment), Encamp amb un 35,80% (9,69 d'augment) i Sant Julià de Lòria amb 28,85% (2,59% d'augment).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT