PUBLICITAT

Cinca fixa com a objectiu que el PIB deixi de caure aquest any

  • Segons el ministre, la dada del 2012 obre la porta a «cert optimisme»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va assegurar que aquest 2013 «hem de mantenir l'objectiu de continuar en aquesta tendència, fer desaparèixer el signe negatiu i que el 2014 comencéssim a estar en situació de creixement». Aquesta és la valoració del ministre respecte a la publicació, dijous, del PIB corresponent al 2012, el qual se situa en 2.507,92 milions d'euros, un 0,6% per sota el del 2011

El titular de la cartera de Finances va manifestar que Andorra «el que necessita després de tants anys de PIB negatiu és ficar-se ja en la senda del creixement perquè és l'única manera de crear llocs de treball i de diversificar l'economia andorrana».

Amb tot, Cinca va exposar que se li fa difícil «valorar com a positiva una dada negativa», però que calia contextualitzar-la. Així, va declarar que «després d'haver tocat fons el 2008, que la dada vagi millorant i vagi disminuint el decreixement, s'ha de prendre com una bona dada. En aquest context Cinca va afegir que la caiguda del PIB del 2012 «és una dada dolenta que ens ha d'obrir la porta a cert optimisme», va recollir l'ANA.

En relació als sectors que pateixen més davallada, com són els lligats al turisme –comerç, restauració i hosteleria– Cinca va exposar que són els sectors «dependents més directament d'Espanya o França», dos països que estan decreixent.

Pel que fa a les previsions per aquest any, Cinca va assegurar que les darreres dades no són desencoratjadores: «aquest darrers tres o quatre mesos s'està aconseguint obtenir dades una mica més positives», va manifestar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT