PUBLICITAT

Situació enquistada

  • Moliné afirma que no pot marxar si hi ha deute i España només entrarà a la junta gestora com a president
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
D'esquerra a dreta François Moliné, Justo Ruiz i Lluís España, dijous a la nit en la reunió de socis del FC Andorra al Casal de l'Esport Foto: ÀLEX LARA

Si en la reunió extraordinària de dijous a la nit el missatge era del tot positiu i tothom creia fermament que la salvació del FC Andorra era possible, ahir de nou es va viure una jornada difícil per al futur de l'entitat. La situació està enquistada o fins i tot ha donat un pas enrere. El president del club tricolor i l'empresari Lluís España, que s'havia ofert a curar la delicada salut de l'entitat esportiva amb més història del nostre país, es van reunir al matí i la trobada no va ser gens encoratjadora.

La reunió de dijous va aclarir que s'ha d'engegar la parcel·la esportiva alhora que a nivell institucional es creava un grup de treball abans de muntar l'assemblea en la qual es pugui donar pas a una junta gestora; aquest és el punt en el qual España guanyava protagonisme, ja que ell mateix es va oferir per agafar les regnes. Moliné, però, va repetir ahir les paraules de dijous a la nit de què ell, per llei, no podia deixar el seu càrrec «si hi ha un deute» tot i que voldria que no fos així –de fet a l'inici de la reunió va dir que posava el seu càrrec a disposició– però España té una postura clara i inamovible: si entra al club, ho farà com a president.

La negativa d'España té un motiu: està disposat a posar de la seva butxaca els 20.000 euros que es necessiten per pagar les fitxes dels jugadors corresponents al mes de setembre i també a la Federació Catalana de Futbol. Però té clar que qui paga, mana: «Si poso els diners, no vull que ningú altre tingui la llibertat de fer-los servir com ell vulgui. Som meus i vull gestionar-los. S'hi s'han de fer pagaments i s'han de signar papers vull assumir jo la responsabilitat. Vull evitar que em passi com a Moliné», va sentenciar.

España estava ahir calent amb la trobada i va pintar el panorama de color negre: «No hem aclarit res i la meva opinió ara és que no entraré si ells volen continuar. No els vull al meu equip però com a molt acceptaria que estiguessin si sóc jo el que mana. Veig masses traves per tot arreu. Aquest club és un caos i dels grossos...».

España va insistir en què ell pot crear un equip «amb gent de confiança; empresaris vinculats al món del futbol» i també va avançar que té un patrocinador compromès per al gener del 2014: «És andorrà i està molt interessat, però condicionen l'esponsorització a que estigui jo al capdavant de l'empresa i que vegin que la gestió funciona sense fissures.

La solució entre les dues parts passa per una solució amb el Govern: «He dit a Moliné que demani al secretari d'Esports [Jordi Cerqueda] una reunió per aclarir si un president pot o no desvincular-se d'un club amb deute», va tancar España.

Moliné també es va reunir amb Justo Ruiz per tal de buscar la fórmula de poder convocar l'assemblea extraordinària. Calia trobar la manera de saber quins són els socis del club per poder convocar-los –cal recordar que el Govern ha requisat tot el material de les oficines del club per poder fer l'auditoria en la qual s'ha descobert un deute superior als 300.000 euros– i la van trobar, gràcies als cobraments que es van fer en els abonaments de la temporada passada a través del banc i també a que el gruix dels carnets estaven a la seu del club, etiquetats amb els noms corresponents. Ara s'hauran de trobar les adreces dels socis i enviar-los la carta el més aviat possible perquè la convocatòria s'ha de fer amb quinze dies d'antel·lació.

Paral·lelament a això s'està buscant un expert jurídic per mirar la legalitat del grup de treball que es vol crear mentre no es celebra l'assemblea i s'està elaborant una campanya de captació de socis per fer recuperar la il·lusió a l'aficionat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT