PUBLICITAT

Les matriculacions de vehicles augmenten un 13,7% al juliol

  • En el que portem d'any s'han tancat 34 operacions més que al 2012
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La darrera Fira ed l'AIVA Foto: Àlex Lara

Durant el més de juliol es van matricular un total de 241 vehicles, una xifra que representa un augment del 13,7% respecte al mateix mes de l'any passat. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística.

Les dades són positives tenint en compte el context econòmic, i més si s'agafen només les vendes de turismes. En aquest cas l'augment és del 36,6%, ja que es van vendre 45 cotxes més que fa un any. Encara millors són les dades dels camions i camionetes: l'increment és del 62,5%.

A l'altra cara de la moneda s'hi situen les motocicletes i els ciclomotors. Se'n van vendre 17 menys que fa un any, el que representa un descens del 27,4%. Finalment la tipologia altres, que fa referència a la resta de vehicles de motor , va caure un 21,1%.

Acumulació anual / Si el que s'analitza són les dades acumulades, és a dir, el total de vendes de gener a juliol, s'han comptabilitzat 1.453 transaccions. També estaríem parlant d'una lleugera recuperació, ja que suposa un 2,4% més de vendes –34 en nombres absoluts– respecte al mateix període de l'any anterior.

Per tipologia de vehicles els turismes, les motocicletes i ciclomotors, i els camions estan registrant una variació percentual negativa del 0,2%, 4,9% i 2,2% respectivament. Són els altres vehicles els que permeten tancar amb un balanç positiu , ja que creixen un 70,3% –s'ha passat de 74 vendes a 126.

Finalment, Estadística també analitza l'acumulat de matriculacions dels darrers 12 mesos, que ha estat de 2.293. En aquesta comparativa les dades són negatives, concretament s'han matriculat un 6,2% menys de vehicles que en els 12 mesos anteriors.

Els turismes, i els camions i camionetes, tenen una variació percentual negativa del 10,8% i 15,0% respectivament. Les motocicletes i ciclomotors i els altres vehicles, per la seva part, tenen una variació percentual positiva de l'1% i del 56,6% respectivament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT