PUBLICITAT

Tallers de memòria a través de la música a la Seu d'Urgell

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
En la imatge, instruments que s'utilitzen durant els tallers i els participants. Foto: ACN / FERRAN GARCIA QUERALT

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha organitzat uns tallers de memòria a través de la música per a la gent gran, a partir de 65 anys. La regidora de gent gran del consistori, Montse Bonet, ha explicat que la proposta va sorgir de les dues pedagogues que fan el taller i ha manifestat que «encaixa en la nostra forma de treballar, ens va semblar interessant i que era innovador pel territori». El taller, que en principi era per a 15 persones, va haver d'ampliar les places fins a 20 per l'alta demanda. Una de les pedagogues, Gemma Guàrdia, afirma que «l'èxit ha estat rotund i la prova ha estat l'ampliació de places que hem hagut de fer».

«La música com a eina d'estimulació de les funcions cognitives, eina per a estimular la memòria, l'atenció, el ritme, l'expressió i la creativitat», ha dit Guàrdia. Aquest és l'objectiu principal que Guàrdia i la musticoterapeuta, Gemma Grau, s'han imposat en aquest taller.

Grau ha explicat que la música ha estat present al llarg de la història i en totes les cultures, «les persones som essers musicals», per tant, afegeix, «partint d'aquestes dues idees la musicoteràpia treballa i permet millorar i prevenir les diverses dimensions de la persona a nivell cognitiu, físic, emocional i social, de manera lúdica i espontània». En aquest sentit, Grau ha dit que en el taller «partim dels gustos musicals de les persones amb les que treballem de manera que es motivin i se sentin a gust dins aquest espai terapèutic», informa l'ACN.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT