PUBLICITAT

Unanimitat: la parcel·la esportiva s'ha d'activar per no deixar morir el club

  • Es crearà un grup de treball mentre no s'aprova una junta gestora, que s'ha de votar per assemblea
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Moliné es dirigeix als socis en un moment de la reunió d'ahir al Casal de l'Esport, amb Toni Puig al costat Foto: ÀLEX LARA

De la reunió extraordinària d'ahir a la nit del Futbol Club Andorra amb els socis va sortir una conclusió clara: ningú no vol deixar morir el club amb més història a l'esport del Principat. Tothom era conscient de què l'abisme està a només un pas, però ningú no va insinuar el menor dubte de voler saltar.

A la reunió hi van ser presents onze persones: el president, François Moliné, sol en la taula presidencial i davant, com socis, hi havien en primera fila el nou interessat en agafar les regnes del club, Lluís España i la seva secretària; en la segona fila Víctor Martínez, Justo Ruiz, Lucendo, Santi Marin i Paco Amat; i en tercera fila Toni Lima i l'únic representant del que queda de la plantilla, Xavi Gil.

CÀRREC A DISPOSICIÓ / El president va fer una cronologia dels fets que va viure en primera persona des que Emili Puig –a qui es va referir com exgerent– fins el dia d'avui i a mig discurs es va incorporar a la taula presidencial el directiu Toni Puig, germà del presumpte culpable del forat econòmic, i quan va acabar la introducció va ser directe: « Ara us demano què podeu aportar per trobar una solució. Tampoc no deixaré el club perquè ni soc un covard ni la llei m'ho permet però si cal, jo poso el meu càrrec a disposició per crear una junta gestora si així es poden arreglar les coses».

Va donar pas als precs i preguntes i tothom va voler dir la seva; aquí va caure el bombardeig d'idees, totes amb una única direcció: salvar el club. Ningú volia l'execució d'un club que si desapareix, perdrà la plaça com a equip vinculat a la Reial Federació Espanyola de Futbol i també perdria la base que, per a la majoria, si desapareix, el nivell del futbol andorrà caurà en picat en qüestió d'uns tres anys. «Refundar el club seria impossible, no recuperaríem mai la plaça», va opinar Lucendo.

Va agafar la paraula Justo Ruiz per proposar una idea que va quallar amb unanimitat: «Si un club es queda sense una plantilla ha de tancar però nosaltres tenim jugadors que diuen que volen continuar i amb això tenim molt guanyat. En un mes comença la lliga... I si busquem solucions per competir i oblidar-nos de moment del deute?», va proposar.

La idea, doncs, és aquesta i el tècnic fins i tot ja s'havia mobilitzat abans de la reunió: «He convocat al vestidor per començar la pretemporada el 20 d'agost i ara mateix tinc un grup d'uns 15 jugadors».

La feina a curt termini serà, doncs, trobar un mínim de 20.000 euros d'on sigui –es va proposar treure'ls de la quota dels socis, patrocinadors... «I si una persona no vol donar 5.000 euros haurem de trobar 5.000 persones que donin un euro», va aportar Lucendo– per pagar a la Federació Catalana (uns 8.500 euros) alhora que se li explica la situació delicada del club i la resta per garantir als jugadors el sou del etembre. «Perquè a tots els preocupa el futur, i no els diners que se li deuen, que saben que tard o d'hora els podran cobrar», va afegir Justo amb l'aprovació de Xavi Gil.

Per aconseguir això s'ha de regenerar l'equip als despatxos, que ara mateix només el formen Moliné, Toni Puig, i Òscar Royo i Jacob González, que estan de vacances. Quatre persones són insuficients però la situació no té fàcil solució perquè una junta gestora només pot ser aprovada en una assemblea. Ahir es va fer una reunió perquè la manera de convocar no era l'adient; cal avisar per carta amb 15 dies d'antel·lació però com tot el material i les bases de dades estan requisades pel Govern, no es va poder fer.

Es van proposar un munt d'idees per aconseguir el llistat de socis i mentrestrant, com el club ha de continuar funcionant també a nivell institucional, es crearà una mena de grup de treball –amb un advocat o un assessor jurídic que pugui saber, segons els estatuts, si les actuacions segons els estatuts i la Llei de l'Esport– per anar buscant recursos per aconseguir els 20.000 euros que garanteixin el sou de setembre dels jugadors i si es fan les coses bé, recuperar els 52.000 euros de la segona part de la subvenció pública del 2013, que està congelada però no s'ha perdut.

I el dia 26 més o menys –quan hagin passat les dues setmanes– s'haurà d'aprovar en l'assemblea l'entrada de la junta gestora, que necessitarà el beneplàcit de dos terços dels assistents.

Aquesta gestora ja podrà començar a treballar per eixugar el deute. Haurà de fer un pla de viabilitat sòlid i fiable a més de renegociar amb els creditors i buscar recursos privats. Lluís España va proposar-se per muntar ell la junta gestora, però té clara una condició: «Tindré el meu equip propi format per gent vinculada al futbol, però no vull ningú de la junta actual». Dita condició, com havia dit el president en l'inici de la reunió quan va posar el seu càrrec a disposició, no serà un problema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT