PUBLICITAT

Endesa controlarà l'entorn de les torres elèctriques en temps real

  • Les primeres proves s'han dut a terme al Berguedà i la Cerdanya?
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Una torre d'alta tensió Foto: EDUARD COMELLAS

La companyia elèctrica Endesa ha implementat un pla pilot de control en temps real de les condicions de les torres elèctriques i dels canvis ambientals del seu entorn. Aquest sistema desenvolupat pel Grup Detector integra tan xarxes telemàtiques com intel·ligència de dades i s'ha instal·lat per primera vegada a quatre torres d'alta tensió de la línia que uneix el Berguedà i la Cerdanya. El control es divideix entre elements atmosfèrics, com poden ser temperatura, humitat o lluminositat, i estats físics propis de la infraestructura, tals com la vibració o la inclinació de les torres, informa l'ACN.

Les primeres dades permeten conèixer l'entorn i el seu impacte sobre els equips i les segones controlen si els suports estan ben assentats i reaccionen bé davant d'efectes climàtics adversos. Aquest control instantani té com a objectiu avançar-se a situacions de risc i millorar la capacitat de reacció de la companyia davant aquests elements, ja sigui amb maniobres elèctriques a distància o preparant equips d'actuació.

UTILITAT/ Segons Endesa, l'obtenció de dades té també la utilitat més enllà del moment del seu primer ús. L'emmagatzematge de l'estat de les torres i el seu entorn permet fer anàlisis de durabilitat, capacitat d'adaptació (vibracions, inclinacions per a mantenir la solidesa davant el vent...) i resistència a factors meteorològics adversos reals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT