PUBLICITAT

Un celler de Sort presenta un vi cent per cent pirinenc

  • L'objectiu és la distribució exclusiva a les comarques de l'Alt Pirineu
EL PERIÒDIC
SORT

El celler Batlliu de Sort ha començat a comercialitzar el Vi Bord 2012. La novetat del celler és la presentació d'un Vi Bord blanc elaborat a partir de les varietats Riesling i Viognier, a més del ja conegut Vi Bord Negre elaborat aquest any, a partir de les varietats Pinot Noir i Sirà, veremats ambdós a finals de setembre del 2012. L'elaboració d'aquests vins s'ha dut a terme seguint els criteris de producció ecològica. Es tracta d'uns vins que busquen representar l'essència de la terra on s'han concebut; el Pallars Sobirà.

Aquest vi tindrà una distribució exclusiva a les comarques de l'Alt Pirineu amb l'objectiu que es converteixi en un vi pirinenc i dels pirinencs.

La finesa, fruita amb una bona maduració, i una acidesa refrescant en són les seves característiques del vi.

El vi Bord tindrà distribució exclusiva a les comarques de l'Alt Pirineu, es vol que sigui un vi Pirinenc i dels pirinencs, per aquest motiu el distribuïdor també és Pirinec: Distribucions Portet.

Pel que fa a l'etiqueta de l'ampolla del vi Bord canvia cada any amb la col·laboració d'artistes locals que van donant la seva visió particular del vi. Aquest any, el disseny és obra de Susanna Bernadí. Els promotors del projecte volen aconseguir un vi nou cada any, amb una imatge renovada, informa l'ACN.

El celler del Batlliu de Sort, al Pallars Sobirà, és una iniciativa empresarial de quatre joves del municipi que l'any 2006 van decidir recuperar la vinya, una activitat tradicional de la zona que s'havia perdut fa dos segles. L'objectiu és arribar a les 20.000 ampolles quan la vinya estigui a ple rendiment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT