PUBLICITAT

Neix la marca 'Rugbi Andorra'

  • Els dirigents del VPC i de la FAR fan una planificació conjunta focalitzada en potenciar la base
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els dirigents del VPC i de la Federació Andorrana de Rugbi, ahir, expliquen als jugadors el projecte del curs 2013-2014 als Serradells Foto: TONY LARA

Els dirigents del VPC i de la Federació Andorrana de Rugbi (FAR) van aplegar ahir als mitjans de comunicació per presentar la planificació de la temporada 2013-2014. En ella es va poder apreciar l'estreta relació que hi ha actualment entre els dos estaments, que fins i tot han creat una nova marca batejada amb el nom de Rugbi Andorra, que representarà a partir d'ara la unió total que hi ha en la família de l'esport de l'oval al Principat. Per garantir la bona entesa, s'ha creat una comissió esportiva que avaluarà les tasques i decidirà per consens cada vegada que s'hagi de prendre una decisió.

Hi ha canvis substancials que a continuació detallarem, tant a nivell de club com a nivell de selecció, però tot això anirà englobat en una premissa principal: potenciar el treball les categories inferiors.

Ahir s'havia de fer el primer entrenament de la pretemporada, però s'ha traslladat a avui tot i que els dirigents van aprofitar l'acte amb la premsa per reunir també els jugadors i explicar-los el canvi de rumb que volen executar.

GRUP DE 45 JUGADORS PER AL VPC / El VPC globalitzarà unificarà el primer i el segon equip i comptarà amb un grup de 45 jugadors. «D'aquesta manera tindrem 22 jugadors en cada equip i qui vulgui jugar amb els sèniors, s'ho haurà de guanyar. Ara tenim un grup ample de joves compromesos i de gran nivell, així que jugarà aquell que s'ho mereixi», va argumentar Dídac Martínez, que dirigirà els dos equips.

Amb una estructura ben clara, tan sols han calgut tres reforços per acabar de complementar l'equip: els argentins Agustín Egea i Agustín Domínguez, i l'australià Tom Fleming, que s'aniran incorporant als entrenaments de pretemporada en els pròxims 15 dies.

Abans de començar la Lliga hi haurà un amistós a Osséja, el 14 de setembre, i el triangular del Dia del Rugbi una setmana més tard, tot i que s'ha convertit en un sol enfrontament contra la selecció Catalana, degut a que el combinat militar de Migdia Pirineus s'ha donat de baixa.

La competició a Promoció d'Honor començarà el 29 de setembre i els dos primers partits seran a domicili, per assegurar-se de què el debut al Camp del Consell es faci en condicions òptimes i amb les grades provisionals ja instal·lades, mentre s'avença en les obres del que serà l'Estadi Nacional. Després de viatjar a La Tour du Crieu i l'Arize, l'estrena a casa serà davant el Lavelanet el 13 d'octubre. L'objectiu, com l'any passat, serà l'ascens, «però repeteixo que la prioritat serà consolidar els equips, ja que si volem pujar necessitem el màxim de garanties», va explicar Martínez.

A nivell de categories inferiors també s'han fet modificacions, vist que hi ha problemes per mantenir el gruix de jugadors de menys de 21 anys, que marxen a estudiar fora, habitualment a Espanya. «Hem inscrit l'equip júnior en la lliga catalana perquè d'aquesta manera podrem recuperar efectius d'una generació que, per estudis, s'han de retirar. Molts d'ells estudien a Catalunya i amb aquest canvi esperem aconseguir que continuïn amb nosaltres i puguin continuar la seva formació alhora que competeixen cada setmana», va dir el president.

El mateix canvi ha patit l'equip sènior femení de seven's, que ara per ara no té entrenadora perquè Olga Arrú vol tornar a vestir-se de curt i que competirà a Catalunya amb un equip sènior i un altre sub-18

VUILLEMIN, NOU SELECCIONADOR / En la selecció hi ha canvis fins i tot en el timó de l'equip. Philippe Filiatre ha hagut de deixar el càrrec per incompatibilitats amb el seu club, el Colomiers, on a partir d'ara tindrà més responsabilitat; la FAR ja ha trobat un relleu de garanties com és el ja exdirector tècnic de Catalunya, el francès Jean Michel Vuillemin, amb una ampla experiència a França, Itàlia o fins i tot Qatar, abans d'aterrar a la comunitat veïna al 2009. La FAR s'ha decantat per ell per la gran feina que ha fet a Catalunya amb les categories inferiors i el grup de tecnificació de la Federació: «Conec poca cosa d'Andorra però podem fer un projecte atractiu. Ens hem de reunir Martínez i jo per elaborar un pla comú per a les dues entitats. És clau definir-nos i unificar criteris», va presentar-se el nou seleccionador, que ahir mateix va conèixer al gruix de la plantilla.

Vuillemin també s'ha compromès a intentar assolir l'ascens de categoria amb la selecció, que es juga la segona posició en la Segona Divisió B a Letònia, el 26 d'octubre, i a casa davant Dinamarca, el 23 de novembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT