PUBLICITAT

Trobada d'estiu del moviment dels Focolars a Espanya

  • La Seu reuneix fins avui més de 800 cristians a La Mariápolis 2013
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Més de 800 persones assisteixen a les jornades que tenen lloc a la Seu d'Urgell. Foto: BISBAT D'URGELL

La trobada d'estiu organitzada pel moviment dels Focolars a Espanya, Mariàpolis 2013, va arrencar a divendres passat amb la benvinguda a les 800 persones arribades de València, Galícia, Andalusia, Euskadi, i de Catalunya. Tots ells són membres del moviment Focolar, simpatitzants, i no creients que s'han aplegat a la Seu d'Urgell, obrint un Diàleg a 360º amb el tema De l'art d'estimar al amor que es fa diàleg. Diverses persones van explicar el seu testimoni de superació de dificultats vitals a través de la comprensió de les necessitats de l'altra persona i de l'amor vers ella.

La Mariàpolis va iniciar la jornada d'ahir amb una reflexió i testimonis sobre el diàleg de la vida i la seva encarnació en diferents àmbits. Aquesta reflexió és el fil conductor dels grups de reflexió que es van fer a la tarda. N'hi havia 18 de diferents, entre els quals, el diàleg sobre la fe, sobre una nova economia, el diàleg a la Xarxa, amb diferents religions o la crisi entre Catalunya i Espanya, entre d'altres. Justament en aquest darrer és en el que el bisbat d'Urgell a través d'un comunicat va anunciar la participació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

La Mariápolis, que aquest any se celebra a La Seu d'Urgell, és la cinquena edició que acull la capital de l'Alt Urgell. La primera es va fer l'any 1965 i el darrer cop que els Focolars es van reunir a la capital urgellenca va ser l'any 1998. Les jornades de lleure i diàleg estan obertes a tothom. En aquest sentit, divendres passat es van celebrar tallers sobre cinema, astronomia i sobre el diàleg a la parella, als quals hi van estar convidats tots els ciutadans de la Seu, de la comarca i d'Andorra. Ahir van haver activitats obertes a tothom i en espais dimensionats per acollir més quantitat de persones, en aquest cas amb l'objectiu de crear espais de diàleg per la fraternitat universal.

Avui dilluns, els participants es repartiran en diverses excursions de caire cultural i esportiu. Està previst que aquesta tarda a les quatre visitin la Casa de la Vall.

La Mariápolis s'articula en moments d'oci i turisme, tallers, taules rodones, intercanvi d'experiències i espais de comunicació que ajuden a dialogar en la diversitat. En l'edició d'aquest any hi participen més de 800 persones que s'allotgen en hotels i residències de La Seu. Dels participants, dels quals 306 són menors de 30 anys, s'organitzen en 30 grups de diàleg per a fer els exercicis de reflexió.

En la trobada de La Seu participaran Focolars de tot l'estat espanyol. Catalunya, País Valencià, Aragó i Andalusia són les autonomies que hi aporten més participants. A més hi ha participants d'altres comunitats, com el País Basc, Galícia, Castella o Madrid.

Entre les activitats obertes a tots els veïns es poden trobar tallers de matèries com cine i transcendència, astronomia, música; concerts de jazz, piano; exposicions; o projeccions de pel·lícules. El regidor de turisme de la Seu, Jordi Pallarés, va destacar que «el més important d'acollir aquest trobada» no són tan els esdeveniments, sinó el diàleg que hi haurà «sobre els valors de les persones».

EL MOVIMENT // El moviment dels Focolars, també anomenat Obra de Maria, va ser fundat l'any 1949 a Itàlia. Actualment és present als cinc continents i en formen part cristians de totes les denominacions, fidels d'altres religions i persones de conviccions no religioses. En l'actualitat el formen uns dos milions de persones repartits a tot el món i a Catalunya i al Principat d'Andorra el moviment compta amb uns 700 simpatitzants.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT