Marc Casal es reivindica mentre Fargues segueix amb el seu domini

• Més de 100 inscrits a la Travessa de la Massana i Ordino disputada a Erts amb ascensió al Percanela
ERTS

Les famílies també van poder participar de la cursa Foto: TONY LARA

Després de quatre proves disputades, Marc Casal és el nou líder de la Copa d'Andorra de curses de muntanya. Ahir es va imposar a la Travessa de la Massana i Ordino, disputada a Erts i amb el cim del Percanela d'atractiu. Casal supera així al seu germà Òscar. En categoria femenina, el triomf de Maria Fargues només fa que consolidar a l'esportista resident en la general, amb 281 punts.

En categoria masculina hi van competir ahir 84 corredors, mentre que en la femenina en van ser 23. Marc Casal, del Soldeu Esquí Club, va completar el recorregut llarg en menys de dues hores (1h 58min 37s), deixant Xavier Areny (Pas de la Casa-Grau Roig) en el segon lloc a gairebé dos minuts. Xavier Espina, de Guissona, va completar el podi. Quart va ser David Prade i cinquè Jordi Solé, que s'acosta en la general a les posicions de privilegi on mana ara Marc Casal, que supera el seu germà Òscar, que ahir no va competir-hi.

Maria Fargues (CE Pedala.cat Balaguer), per la seva part, segueix sent la millor sense dubtes. La corredora resident va fer un crono de 2h 22min 25s, deixant a més de deu minuts a la segona classificada, Mercedes Pila (GR10), que va arribar a meta 9 segons abans que la tercera, Rosa Valls (Berguedà). Fargues domina la general, on només Sandra Almeida, que ahir va ser quarta, pot posar en perill el seu domini en la categoria.

DIFERENTS NIVELLS / La Copa d'Andorra permet que cada cursa faci diferents recorreguts perquè tothom s'hi pugui animar a competir. En el circuit C va competir Ares Balleste, de només cinc anys, mentre que en alevins masculins es va imposar Robert Ferrari, d'11 anys. En cadets, que disputaven la cursa del circuit B, el triomf va ser per Euan Prieto. Així mateix, en veterans es van imposar Sandra Almeida i Xavier Espina.

A la competició hi va haver noms coneguts, com el jugador de bàsquet Dani Marín (31è), Carolina Poussier (11a), Carol Cureau (14a) o l'alpinista Cathy O'Dowd (7a).

RESTEN DUES CURSES A LA COPA / Després d'aquest Percanela Express, la Copa d'Andorra encara té altres dues competicions per disputar. La primera d'elles serà el 14 de setembre amb la Travessa de Canillo, mentre que es tancarà la cita nacional amb el Cross Vertical de Prat Primer, el 20 d'octubre. Llavors es decidiran els guanyadors finals.