PUBLICITAT

Torna, com cada estiu, el Retaule de Sant Ermengol

  • Aquest any es compta amb un nou escenari i amb descomptes per a joves
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Una escena de la representació del Retaule de Sant Ermengol Foto: TONY LARA

El Retaule de Sant Ermengol es representarà al Claustre de la Catedral de la Seu d'Urgell, diàriament, entre els dies 8 i 17 d'agost, a partir de les deu de la nit. L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) va acollir ahir la presentació de la nova temporada. El president del Patronat del Retaule, Jesús Galindo, va explicar que la principal novetat d'aquest any és el nou escenari «que dóna més joc, més dinamisme escenogràfic i més profunditat de camp». Per la seva part, el director del Retaule, Lluís Obiols, va afegir que aquest any també atansaran encara més l'obra al públic i algunes escenes es desenvoluparan en l'àrea on estan situats els espectadors. Aquest any es compta amb un nou escenari i amb descomptes per a joves.

L'obra consta de nou quadres (el Mil·lenni, la Consagració, la Canònica, Cortiuda, el pagès sec, Llumeneres, seguici o enterrament, el Miracle de la Pluja i el quadre final). Entre quadre i quadre, un narrador explica amb brevetat el contingut de la següent escena.

L'obra del Retaule de Sant Ermengol és un element de promoció cultural i econòmica de la Seu d'Urgell en què participen més d'un centenar de voluntaris, entre actors i actrius, ajudants d'atrezzo i col·laboradors.

UNA OBRA AMB HISTÒRIA// El Retaule és una obra medieval, en vers, que es va començar a representar l'any 1957. S'hi evoquen de manera plàstica uns fragments de la vida de Sant Ermengol, bisbe urgel·lità als inicis de l'onzena centúria i que s'escenifica al claustre romànic de la Catedral de la Seu d'Urgell, sobre un text literari d'Esteve Albert i Corp.

El nou escenari permetrà guanyar espai de representació que ja que utilitza noves zones del claustre i aporta un nou dinamisme estètic i escenogràfic. L'ús d'aquests espais aportarà una millora substancial tant a nivell visual com sonor, acostant l'espectacle al públic, que en alguns moments passarà a formar part de la representació. Els organitzadors destaquen que l'escenari que s'havia utilitzat fins ara havia quedat obsolet a nivell de materials i de requeriments tècnics. Aquest any també s'han previst descomptes de dos euros en el preu de l'entrada comprada a taquilla pels titulars del Carnet Jove passant de 13 a 15 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT