PUBLICITAT

Les Jornades dels Refugis Càtars s'inicien demà

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Les divuitenes Jornades dels Refugis Càtars al Pirineu Català iniciaran el seu recorregut a la comarca de l'Alt Urgell demà a Josa del Cadí. La jornada començarà amb la tradicional caminada guiada des de Tuixent fins a Josa del Cadí, seguint l'itinerari del Camí dels Bons Homes, que permet assolir l'antic castell refugi dels càtars a través d'un recorregut pel mig del bosc.

Al poble de Josa, s'hi duran a terme cercaviles, tallers infantils i visites guiades als edificis més emblemàtics d'aquesta població.

A la tarda, després del dinar popular, se celebrarà una taula rodona titulada La contestació al poder establert. Dels càtars als indignats, moderada per Josep Montserrat i Torrents, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i amb la participació de Carles Gascón Chopo, historiador i especialista en el catarisme a Catalunya, Lluís Obiols i Perearnau, historiador, arxiver i especialista en bandolerisme al Pirineu català al segle XVI, i Oliver Vergés, historiador i especialista en alta edat mitjana al Pirineu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT