PUBLICITAT

El canvi d'emplaçament ha suposat un «cost important» per al comú

  • La capital incorpora espectacles diaris a la plaça Guillemó
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un dels actes de la Festa Major de la capital de l'any passat. Foto: ÀLEX LARA

El cònsol menor d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va assegurar ahir que el canvi d'emplaçament de les atraccions i de l'envelat a causa de l'ocupació del Parc Central per part del Cirque du Soleil pot aportar més dinamització per al comerç de la parròquia, ja que «es crearà un circuit i un moviment de gent», però va reconèixer que aquests canvis han suposat un «cost important» per al Comú. D'una banda, Minguillón va assegurar que per tenir tancat durant un mes el 70% de l'aparcament del Parc Central es deixarà d'ingressar entre 90.000 i 100.000 euros, i de l'altra, va posar de manifest que també s'ha hagut de fer front al condicionament de la instal·lació de l'aparcament de Prada Casadet i del Trillà a nivell de serveis per fer la reubicació, tal i com va informar l'ANA.

EL PROGRAMA/ La Festa Major de la capital, que tindrà lloc el 3, 4 i 5 d'agost, incorpora aquest any al programa com a principals novetats un seguit d'espectacles diaris a la plaça Guillemó per amenitzar la zona de restauració, un homenatge a la cobla Principal de la Bisbal pels seus 125 anys, i un concurs fotogràfic a través d'Instagram.

La festa manté el pressupost en 70.000 euros, i a causa de l'ocupació del Parc Central per part del Cirque du Soleil, les atraccions estaran ubicades a l'aparcament d'autobusos de Prada Casadet, i l'envelat a l'aparcament del Trillà. En total, s'han programat una quarantena d'activitats, entre animacions, espectacles, concerts i actes populars. També destaca el mercat de Festa Major, ubicat a la plaça del Poble amb una seixantena de paradetes, i la desena de restaurants que oferiran les seves especialitats a la plaça Guillemó.

Els plats forts de la festa seran els actes tradicionals i els concerts a l'envelat de l'aparcament del Trillà, amb l'actuació dels Catarres i Mendetz dissabte a la nit, el ball de nit amb la Principal de la Bisbal diumenge, i el fi de festa de dilluns amb Transadélica (una fusió entre Amparo Sánchez d'Amparanoia i Yacinne Belahcene de Cheb Balowsky. Pel nou escenari a la plaça Guillemó cada dia de 21 a 24 hores hi passaran Blau d'Àngel, els Amics de la Salsa, i el grup Gipsy Dandy que portarà l'Ambaixada francesa, a banda de la disco mòbil el divendres i el dilluns.

Pel que fa als actes tradicionals, un dels canvis serà que la cercavila de gegants sortirà de la plaça de la Rotonda, mentre que abans de la celebració del Contrapàs es farà un homenatge a la Principal de la Bisbal pels seus 125 anys d'història i pels més de 30 anys que participa a la Festa Major. A més, una dotzena de restaurants de la parròquia tornaran a participar en la iniciativa dels Menús de Festa Major

Finalment, durant els tres dies de Festa Major es farà un concurs fotogràfic a l'Instagram amb l'etiqueta #andorralavelladefesta, amb la temàtica de la festa. El primer premi serà un telèfon intel·ligent gentilesa de Pyrenées, el segon serà un abonament per a la temporada de Música i Dansa, mentre que el tercer premi serà un abonament per a la temporada de Teatre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT