PUBLICITAT

Ramirez compleix en els 100 lliures però sense rebaixar marca

  • La manca de temps per entrenar des dels Jocs de Luxemburg la deixen amb 1min 00,98s i 59a
EL PERIÒDIC
BARCELONA

Periodic
Una de les sortides dels 200 lliures on hi era Ramirez, ahir a Barcelona Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO

No arribava en el seu millor estat de forma, però finalment el debut de Mònica Ramirez als Campionats del Món de natació va entrar dins de l'objectiu que s'havien marcat tant ella com els tècnics de la Federació. La idea, vist l'últim mes que ha tingut en què no ha pogut entrenar tot el que hauria estat ideal, era mantenir-se en el minut de carrera en la prova dels 100 lliures. Finalment, així va ser, i ahir va acabar amb un temps de 1min 00,98s i la 59a posició de les 73 participants, una mica més, això sí, que el temps que tenia de 1min 00,04s.

Ramirez competia ahir en la tercera sèrie de la prova dels 100 lliures, i el seu temps de referència, el 1min 00,04s era molt complicat que pogués batre'l. Amb tot, els tècnics no descartaven res, tot assumint que la poca càrrega d'entrenaments de l'últim mes, des dels Jocs dels Petits Estats, condicionaria la cursa. «Tenint en compte el que he pogut entrenar des de Luxemburg per diferents circumstàncies, no està gens malament», va assegurar la nedadora. En aquesta mateixa línia es va expressar el seleccionador, Sergio Rayo: «Ha pogut entrenar poc i les expectatives que teníem eren estar prop de la marca, i així ho ha fet».

Rayo estava «satisfet» perquè Ramirez «ha complit amb el que havia de fer i ho ha donat tot». La nedadora manifestava ahir que no havia acabat de gaudir la cursa, tot i acabar amb bones sensacions: «He anat bé, he arribat a la part final fins i tot forta, però no he gaudit». «La intenció, de totes formes», va afegir-hi, «era estar al voltant del minut, i això he fet». Ramirez narrava com havia estat la cursa: «El primer 50 l'he passat lenta i en el segon la clau és fer 30, però no estava per fer-lo. Ara a entrenar el 50 del dissabte, on espero gaudir més que en aquest 100».

Segons l'anàlisi que feia ahir el seleccionador, Sergio Rayo, la cursa de Ramirez havia estat molt constant: «Ha sortit bé, ha passat una mica lenta pel 50, però després s'ha mantingut bé dins dels 31 segons. Ha estat molt regular, lluitant molt bé». Això sí, Rayo també posava un ‘però' en l'actuació de l'andorrana, tot i assumint les dificultats que hi havia: «Potser hagués estat millor passar el primer 50 en 28s, però tampoc teníem molt clar si la tornada hagués estat bona».

RAMIREZ I FEO, DEMÀ / No ha finalitzat la competició mundialista per als representants andorrans. Encara Mònica Ramirez competirà demà dissabte en la prova dels 50 lliures, mentre que també demà arribarà el torn, i el debut, de Pablo Feo en els 50 esquena.

POL ARIAS VA SER EL PRIMER / Pol Arias va ser el primer andorrà en competir a aquests Mundials. Va ser el passat dilluns en el 200 lliures, quan va finalitzar la cursa en el 60è lloc dels 69 participants, i amb un temps de 2min 00,44s, que millorava els 2min 01,21s que tenia com a millor marca personal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT