PUBLICITAT

El Govern no ha «avaluat» rescindir els altres contractes amb LEM S.L.

  • L'empresa causant de l'error al portal de la CASS treballa també pel ministeri d'Interior
L.F.M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Foto: ANA/M.T.

El Consell d'Administració de la CASS ha decidit rescindir el contracte amb l'empresa Laura i Enzo Manteniments (LEM S. L.), per l'error humà que va deixar el portal web de la parapública amb l'accés obert a les dades dels afiliats durant quatre dies, tal i com van informar ahir diversos mitjans de comunicació del país. LEM va guanyar l'assignació de les tasques de manteniment i millora del portal web per concurs públic, però no és l'únic concurs públic que aquesta empresa ha guanyat: un edicte del 12 de desembre del 2012 feia pública l'adjudicació a aquesta empresa del desenvolupament del programa informàtic del Servei de Policia pel cobrament de sancions de circulació per Internet (12.580 euros) i pel desenvolupament del mòdul d'investigació al nou sistema d'informació policial del Servei de Policia (85.935 euros), i que ha de finalitzar el desembre del 2013. El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va afirmar ahir que l'Executiu «està satisfet» que el Consell d'Administració de la CASS hagi «aclarit els fets i identificat responsabilitats» en l'afer del portal web i va insistir en el fet que «era el Consell d'Administració qui havia de prendre les mesures»; en aquest sentit, Cinca va deixar clar que el Govern no n'ha pres cap de mesura, ja que «no s'han avaluat» els altres contractesde l'empresa amb l'Executiu.

De totes maneres el ministre portaveu va afegir que la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, compareixerà el proper dia 6 d'agost en comissió legislativa i s'anunciaran totes les mesures.

El Consell d'Administració hauria decidit rescindir el contracte després de quedar demostrat en l'informe dels fets que va ser un treballador d'aquesta empresa qui va desactivar el mecanisme de seguretat, com també hauria decidit sancionar tres treballadors encarregats de supervisar el projecte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT