PUBLICITAT

El TC desestima el recurs en l'afer del Pla de les Pedres

  • El comú d'Encamp haurà de pagar les costes processals
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El telecadira d'Ensisa instal·lat a la zona del Pla de les Pedres. Foto: ANA

El Tribunal Constitucional (TC) va desestimar el recurs d'empara presentat pel Comú d'Encamp en relació al cas del cobrament d'un «preu just»a Ensisa, Saetde, i Nevasa per l'ús de la zona del Pla de les Pedres. La sentència publicada ahir al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) estableix que el Comú d'Encamp haurà de pagar les costes processals i posa fi al conflicte.

Encamp reclamava, en concepte de preu just, més de cinc milions i mig d'euros per la utilització dels terrenys del Pla de les Pedres on hi ha instal·lats un telecadira d'Ensisa i un de Saetde. Després que la demanda fos desestimada pel Tribunal de Balltes i pel Tribunal Superior, la corporació va decidir portar el cas al Tribunal Constitucional al·legant una vulneració dels drets en no obtenir una decisió fonamentada en dret i a un procés degut. En canvi, el TC va desestimar la demanda al·legant que la sentència del TS sí que s'ajusta al dret, i a més ha condemnat la corporació a pagar les costes processals.

El Comú d'Encamp també demanava que el Superior fes una prova pericial per saber si el preu just és o no correcte, per poder-ne determinar l'import abans de dictar resolució. I sol·licitava que en cas que el tribunal considerés que el preu no s'ajusta a una contraprestació adequada, dictés la sentència deixant per execució la determinació del preu. La corporació encampadana retreia en el seu recurs d'empara a la jurisdicció ordinària d'haver considerat erròniament que hauria «instaurat un veritable impost, qualificant-lo de preu just».

El TC diu que «l'apreciació de la prova és competència de la jurisdicció ordinària sempre que es respongui a criteris suficientment raonats i fonamentats», fet que considera que s'acompleix en aquest cas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT