PUBLICITAT

Nova edició del 'Parlem de formatges' a la Seu

  • Aquest any participen set formatgeries de la Cerdanya i l'Alt Urgell
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Assistents al tast comentat de la formatgeria del Serrat Gros d'Ossera Foto: ACN

Ja està en marxa un nou cicle del «Parlem de formatges» organitzat per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d'Urgell. En aquest cicle, que celebra la seva segona edició, participen formatgeries de l'Alt Urgell i la Cerdanya i té com a objectiu acostar els formatges artesans del territori i la seva elaboració als consumidors. En aquesta segona edició, hi participen set formatgeries artesanes i la Cooperativa el Cadí. La tècnica de l'Espai Ermengol, Imma Obiols, va manifestar que «el més important és que el formatger pugui explicar la seva experiència amb el formatge als consumidors».

Les formatgeries que participaran d'aquest nou cicle de «Parlem de formatge» seran la Cooperativa Cadí, de la Seu d'Urgell; el Serrat Gros, d'Ossera; Castell llebre, d'Oliana; l'Oliva, d'Oliana; el Baridà, de Bar; Mas d'Eroles, d'Adrall; la Formatgeria Meranges, de Meranges; i el Molí de Ger, de Ger. Obiols va dir que «és important aquest contacte directe entre els formatgers i els consumidors».

En el cicle, que es fa a l'Espai Ermengol, hi poden participar fins a 30 persones.En aquest sentit, Obiols, va explicar que «l'èxit de la primera edició, en que es van omplir totes les sessions, ha portat a fer la segona edició que també esta sent un èxit», segons informa l'ACN.

La Formatgeria Serrat Gros d'Ossera és una de les vuit formatgeries que participa del cicle «Parlem de formatges» i la que va protagonitza r la seva segona jornada. La artesana i propietària de la formatgeria, Mercè Lagrava, a més d'explicar la història del Serrat Gros va dirigir un tast comentat dels cinc formatges que elabora. Lagrava va indicar que «controlen tot el procés del formatge des de la pastura de les cabres fins a tota l'elaboració de la llet i el formatge que en surt».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT